Senatorul Bulacu spune că prin abrogarea OUG 51/2019, se face dreptate pentru transportul public în comun al elevilor

“În luna septembrie a acestui an am atras atenția asupra OUG 51/2019, care elimina din sfera serviciilor publice transportul in comun interjudețean.

Prin prevederile din cuprins dispăreau obligațiile privind tarife preferențiale pentru elevi sau preț redus la abonamente. O astfel de măsură incuraja rata de abandon școlar. La nivel de județ Vâlcea avem undeva la peste 3000 de elevi navetiști, iar la nivel național e vorba de cifra sutelor de mii.

Salut gestul Guvernului de asumare a răspunderii pe acest subiect, fiind necesar să reparăm încă o greșeală a fostei guvernări”, spune senatorul Romulus Bulacu

Prin respectivul act normativ, Executivul a abrogat prevederile OUG 51/2019 şi a stabilit că operatorii de transport care deţin în prezent licenţe au obligaţia, sub sancţiunea retragerii licenţei, să asigure transportul elevilor şi al celorlalte categorii de persoane care beneficiază de facilităţi de transport.

Totodată, proiectul prevede că, până la sfârşitul anului 2020, în scopul asigurării transportului rutier la nivel judeţean, consiliile judeţene au obligaţia să organizeze licitaţiile pentru licenţierea transportatorilor ca operatori de servicii publice.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acestui act normativ, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării vor elabora un Ordin comun de adoptare a normelor metodologice de aplicare a legii.

Proiectul de lege face parte din pachetul legislativ asupra căruia Executivul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Senator PNL, Romulus Bulacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *