Senatorul Bulacu se scaldă în populisme, exploatând demagogic drama oamenilor loviţi de soartă la Alunu

Deşi eşecurile mai mult sau mai puţin vizibile ale guvernării PSD-ALDE sunt cu toptanul, din punct de vedere al proiecţiei în România reală, dezechilibrul politic este unul pronunţat, opoziţia venind în faţa oamenilor cu declaraţii de gherilă sau cu populisme mediocre, de parcă ar fi enunţate de cel mai slab secretar de primărie comunală, paralele cu realitatea , ba de multe ori mergând până la un ridicol, care ne arată că legile statului sunt sumar însuşite.

Un astfel de exerciţiu demagog-populist este cel al senatorului Romulus Bulacu, om care nici măcar nu a călcat în viaţa lui la Alunu (după cum spun autorităţile locale), localitate aflată la marginea judeţului şi care se confruntă în mod real cu o problemă socială cauzată de exploatarea defectuoasă a zăcământului fosil, de către SNLO/CEO pe vremuri, CET Govora mai nou.

Crezând probabil că împuşcă un 0,01% procent electoral, după episodul cu pârtia de schi, unde mă îndoiesc că parlamentarul vâlcean ştie cum stau lucrurile, aşadar, mergând pe o linie populistă, parlamentarul vâlcean care nu a călcat deloc pe la Alunu, vine să exploateze drama celor 10 oameni rămaşi fără case. Cocoţat la înălţimea unui comunicat de presă,  Bulacu cere guvernului să facă un abuz. Putea să ceară şi Uniunii Europene şi ONU, aceeaşi valoare de adevăr are comunicatul său de presă.

Pentru că, de exemplu, dacă bate vântul afară şi acoperişul de la MINET nu e fixat bine în nituri, iar acesta zboară, distrugând trei case particulare din apropiere, mă îndoiesc sincer că patronul MINET ar cere bani de la guvern să repare casele afectate.

Cam aşa e şi cu solicitarea de bani pentru oamenii loviţi de soartă. Banii trebuie să vină de la societatea care a produs dezastrul. Poate domnul Bulacu se îndrepta cu acţiunea spre CET sau SNLO şi solicita cu celeritate expertiza, evaluările etc şi somarea de urgenţă a achitării despăgubirilor. Dar, s-a preferat comunicatul de băgat în seamă, un fel de frecţie populistă cu aromă vizibilă de neştiinţă, aşa cum a demonstrat şi cu pârtia de schi, unde s-a lăudat că domeniul schiabil a pornit doar pentru că a descălecat el acolo şi nu pentru că instanţele au rezolvat o situaţie moştenită de pe vremea când ministrul domniei sale era doamna Udrea.

Decât să consume hârtie pentru întrebări pe care le crede irefutabile, îl rugăm să apară în spaţiul media cu chestiii concrete, viabile, nu de alta, dar pe acest sistem demagog, opoziţia pare că va fi lungă, va depăşi şi anii 2030….

Liviu POPESCU

One comment

 • Cecile C.

  Adevarat , populismul le va aduce sfirsitul celor din mafia galben portocalie. Caracterul hidos li se
  arata odata cu balele varsate de toti in cazul Kovesi. Cum poti sa tii parte unei farfuze care , prin protejarea mafiei din interiorul dna , a nenorocit atitia oameni nevinovati iar pe cei nemernici i-a iertat.
  Dar fatarnicia galbejitilor nu are limite. Au iesit cu mic , cu mare sa-i ponegreasca pe cei care vor sa afle adevarul , fara sa conteze cit de penibili sint. Maiestria penibilului a demonstrat-o mincatorul de kkt al lui organ menestrel , un anume danca ionel , care l-a confundat pe Ionel Bratianu cu I.G. Duca.
  Citi ca acest mincator or mai fi in acest partid. Pe parlamentarii galben portocalii valceni nu da nimeni nici macar o ceapa degerata , asa ca se baga si ei in seama.
  Apropos. Daca are cumva curiozitatea cracanel poate afla ca vinovati de dezastrul de la ALUNU sint societatile comerciale care exploatau halda ce s-a povirnit. Dar cum nu are curaj sa miste in front deoarece de la CET Govora a luat bani cu toptanul face si el pe motanul , toarce pe la alte usi.
  Deoarece sint rusinea parlamentului , alaturi de pmp si usr , ar fi mai bine ca galbejitii pnl sa aiba bunul simt si sa stea in banca lor pina vor demonstra ca formeaza o formatiune politica.
  Incepind cu , draga stolo , amanta pnl-ista , tiitoarea turcana alui stolo , alta matracuca de numara din doi in patru sa-i faca pe okac lui ochila si alte caricaturi sint simple prezente care nu vor lasa nimic in urma lor ci doar bogatia materiala pentru ei.
  Te si intrebi. De unde atitea acumulari personale cind tara este pustiita?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *