Semnal de alarmă tras de primarul din Golești: ”Traficul de pe DN 73C poate paraliza comuna dacă drumul nu va fi modernizat!”

Primarul comunei Golești, Adrian Mitrache spune că se impune modenrizarea, reabilitarea și regândirea și extinderea benzilor de circulație a drumului național 73C, drum care trazitează localitatea. O modernizare care ar trebui demarată încă de acum pentru a preveni un dezastru rutier pe viitor.

”Ne imaginăm scenariul sumbru al finalizării loturilor 5 și 4 ale Autostrăzii Sibiu Pitești. Chiar și lotul 5 doar finalizat, pentru Golești va însemna dezastru. Asta dacă nu vom face ceva cu DN 73C. Vorbim de cele două loturi care sunt mult mai ușor de realizat decât 2 și 3, cu șanse mari de finalizare, mai ales că am înțeles că pe lotul 5 a început execuția. Așadar, traficul greu care vine dinspre București, nu cred că se va mai descărca la Bascov pentru a DN 7 și va continua drumul fie până la Curtea de Argeș fi până la Tigveni, dacă va fi gata și lotul 4. Aici va fi descărcarea. Iar tot traficul greu, care înseamnă potrivit studiilor de trafic, 20 mii de mașini de tonaj care circulă zilnic pe DN 7, se va muta pe DN 73C, adică prin comuna argeșană Ciofrângeni și comuna noastră Golești. Nici nu vreau să îmi imaginez ce ar însemna, hai nu 20.000 dar chiar și jumătate dintre acestea pe DN 73C. Trafic complet bocat. Așteptăm așadar vești bune și urgente despre modernizarea DN 73C. Locuitorii mă întreabă și au nevoie de răspunsuri”, spune primarul din Golești, Adrian Mitrache.

Edillul menționează că a aflat neoficial că drumul de legătură (modernizarea DN 73C) ar fi eliminat din draftul inițal al PNRR.

Primarul din Golești spune că pentru comună o astfel de legătură este vitală, nu doar pentru decongestinarea traficului progonozat odată cu finalizarea autostrăzii, dar și pentru uriașul avantaj economic pentru județ, având în vedere că localitatea se va afla la nici 10 km de nodul de la Tigveni.

În acest sens, pentru a deveni o comună atractivă, Mitrache spune că se investește masiv în infrastructura de utilități, există discuții avansate pentru rețeaua de gaze, localitatea având un potențial uriaș și perpective ample de dezvoltatre.

Comuna poater oferi spații pentru logistică iar prognozel economice certifică transformarea Goleștiului într-un hub care va prelua afacerile care de regulă se dezvoltă în zonele riverane șoselelor de mare viteză.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *