Șefa Parchetului din Gheorgheni primea ca mită vaci, oi, miei și alimente

Procurorii DNA au reținut-o pentru 24 de ore pe Izabella Majeczki, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, județul Harghita, aceasta fiind acuzată că a primit ca mită două vaci, trei oi, doi miei, precum și o sacoșă cu alimente de la persoane cercetate penal.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2011, Izabella Majeczki a pretins și a primit, prin intermediar, de la două persoane cercetate într-un dosar penal ovine și bovine (două vaci, trei oi și doi miei), în valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să își exercite atribuțiile de prim-procuror, astfel încât persoanele cercetate să beneficieze de o soluție favorabilă în dosarul penal în care erau cercetate pentru infracțiuni cu violență.

Pentru a ascunde infracțiunea de luare de mită respectivă, Izabella Majeczki a instigat și a ajutat o persoană să contrafacă, la data de 14 august 2013, în două exemplare, un înscris în care a consemnat, neconform adevărului, că a remis suma de 3.000 lei uneia dintre persoanele de la care primise anterior mita.

În perioada 26 august-septembrie 2013, Izabella Majeczki i-a solicitat unui om de afaceri să înlesnească obținerea de către societatea comercială deținută de concubinul ei a unei lucrări de construcții, în vederea obținerii unor foloase materiale.

În schimb, Izabella Majeczki i-a promis omului de afaceri că va face demersuri astfel încât să fie urgentată soluționarea unui dosar penal constituit ca urmare a plângerii omului de afaceri.

Pe 26 august 2013, în schimbul ajutorului promis, Izabella Majeczki a primit de la omul de afaceri o sacoșă ce conținea produse alimentare.

Urmează ca Izabella Majeczki să fie prezentată la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea cauzei, procurorii sunt sprijiniți de angajați ai Jandarmeriei și de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) și beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații. AGERPRES/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *