Seară shakespeariană oferită de Teatrul Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea

Teatrul Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea a pus în scenă, joi, o seară shakespeariană, la Sala ‘Zăvoi’, cu premiera piesei ‘Groparii’, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al teatrului, Adela Lac.

‘Teatrul Municipal Ariel prezintă vâlcenilor la sala Zăvoi, spectacolul ‘Groparii’, după scene din ‘Hamlet’, de William Shakespeare, în regia lui Vlad Popescu. ‘Groparii’ este o poveste simplă şi stranie a două personaje împrumutate din repertoriul shakespearian. Roxana Filip şi Gabriel Popescu interpretează peste 10 roluri, astfel încât ai mereu senzaţia că personajele Curţii Danemarcei, interpretate de gropari, ajung în faţa ta pentru a-şi istorisi varianta lor, a povestii, aşa cum au văzut, crezut şi simţit. Un spectacol uşor de înţeles şi greu ca simţire, emoţionant, incredibil de actual şi veridic’, a evidenţiat Adela Lac.

Tânărul regizor a găsit câteva rezolvări destul de inventive referitor la decoruri.

‘Floretele sunt înlocuite cu două foarfece şi gata duelul. Hamlet şi Ofelia privesc ca la film, sorbind suc şi ronţăind floricele de porumb, ‘Cursa de şoareci’. Cu un sac de pâmânt, două cranii, trei metri pătraţi de scenă şi doi actori poţi ridica un spectacol percutant’, a concluzionat Adela Lac. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *