Se toarnă asfalt pe noul drum de legătură dintre Vâlcea și Gorj (Livezi – Dănciulești)

Vremea caldă de primăvară aduce o veste bună pentru locuitorii din Vâlcea și Gorj, drumul care leagă cele două comune a intrat în procesul de asfaltare.

Lucrările sunt avansate pe tot tronsonul de drum care străbate dealurile vestice ale Vâlcii, urmând ca în 2021 să se poată circula între Livezi și Dănciulești, evitându-se astfel un ocol de cel puțin 30 de km între cele două localități.

 Astfel după legăturile prin Vaideeni, Slătioara, Alunu, Grădiştea, în prezent se lucrează la cei 8 km care vor lega comunele Livezi (Vâlcea) şi Dănciuleşti (Gorj), un drum care scurtează distanţa între cele două localităţi cu peste 20 de km.

Drumul străbate dealurile dintre Vâlcea şi Gorj, pe un drum se pare folosit de romani acum 2000 de ani care urma culmea spre Grădiştea, vechea cetate dacică. De această dată acest drum va lega două comunităţi despărţite ani buni şi care acum 100 de ani, formau o singură comună care a aparţinut fie de Vâlcea, fie de Gorj.

Ştefan Verdeș, primarul localității, spune că acest drum este foarte necesar pentru comunitate, deoarece pe lângă faptul că scurtează cu mulți kilometri distanța, traseul este şi unul spectaculos, putând fi un start în dezvoltarea agroturismului.

Administrația publică locală are ca priorităţi în acest an, alimentarea cu apă, canalizarea și asfaltarea drumurilor comunale. Stefan Verdeș, primarul localității, își dorește ca în mandatul său să termine toate obiectivele pe care și le-a propus astfel încât, comunitatea din Livezi să beneficieze de apă curentă, canalizare și drumuri asfaltate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *