Se termină oare cu agenţiile, agenţiuţele, direcţiile, birouaşele, birouţele, biroaiele, umblatul după ţâşpe mii de avize?

O veste bună pe care o aşteptăm de zeci de ani şi pe care eu ca jurnalist nu am înţeles-o niciodată.

Existenţa a zeci de mii de instituţii publice care ţin de acelaşi minister, sau unele cu dublă subordonare. Direcţii, camere agricole, agenţii, subagenţii şi alte instituţii de muncă, prestaţii. Ghişee, avize, camere, birouaşe…

Pentru că nu-i aşa, trebuia ca românul să fie purtat de la o instuţie la alta, trebuiau zeci de ştampile, luni de aşteptare. De multe ori instituţiile se află în cartiere diferite..

“aia e la Prefectură, pardon, aia e la Cadastru, ba nu s-a mutat la Comisariat. A, scuze, nu mai e acolo, e la parter în Traian. Ba cred că nu, cred că e un birou acum pe Dacia, dacă nu mă-nşel” 

Constantin Rădulescu vine cu o veste mare şi sperăm să o vedem pusă în parctică:

“Astazi la Palatul Parlamentului a avut loc sedinta C.Ex.N. al PSD. Despre deciziile politice majore vor vorbi liderii nostri si presedintele Liviu Dragnea. O decizie importantă adoptată la propunerea domnului Liviu Dragnea este accelerarea ritmului descentralizării şi reorganizării ministerelor.  Cea din urmă este extrem de importanta! Nu este normal ca Ministerul Muncii sa fie organizat la nivel de judet in 5 sau mai multe institutii, Ministerul Agriculturii la fel. Pe scurt instituţii organizate în interesul cetatenilor care nu se vor mai plimba zile intregi intre cladiri, ghisee, usi de birouri si functionari. Sa fie clar, însă, nu dăm pe nimeni afară dar se concentreaza activitatea într-o singură entitate mai eficienta şi mai accesibilă pentru cetatean”, spune preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *