Se schiază începând de azi, La Transalpina Ski Resort, zăpada are 25 de cm grosime

Deşi nu mai ninge la această oră, zăpada căzută în ultimele 24 de ore au asigurat o bună funcţionare a pârtiilor în prima zi a sezonului de schi, la domniului Translpina Ski Resort. Astfel zăpada pe pârtii ajunge la 25 de cm grosime.

„S-a deschis pârtia, firma ACOMIN o exploatează şi în acest sezon de iarnă. O iarnă blândă şi săracă în precipitaţii dar să sperăm că de acum înainte va ninge din ce în ce mai mult şi poate că se va schia aici chiar şi de Paşte”, spune primarul Gabriel Năstăsescu.

În prima zi, au fost în jur de 150 – 200 de iubitori ai sporturilor de iarnă, numărul acestora urmând să crească în perioada următoare.

Vorbim de unul dintre cele mai moderne domenii schiabile din România, o investiţie guvernamentală, plătită în schimb în tranşe din 2010, până în prezent, ceea ce a dus în repetate rânduri la sincope în deschiderea acestuia.

Primăria spune că în luna aprilie va lansa o nouă licitaţie pentru exploatarea acestui domeniu schiabil.

Domeniul schiabil se află într-o zonă pitorească a judeţului Vâlcea iar vestea cea mai bună vine dinspre staţiunea Vidra, aflată la 10 km de acest domeniu.

În cele din urmă sindicatele vor concesiona activele pe care le deţin unui om de afaceri din Bucureşti dispus să reînvie această staţiune care fusese închisă complet în urmă cu 15 ani.

Tot în acest an a fost elaborat şi PUG al zonelor Obârşia Lotrului şi Vidra, aici urmând în viitor a se dezvolta un centru urban, mai ales că există în prezent delimitate foarte clar străzile, zonele construibile, utilitare, etc.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *