Se respiră parfum de oraş, aici, la graniţa viei nobile, în Orleştii Vâlcii

Am pariat în ultimii ani pe Orleşti. Cel mai avansat mediu rural, dacă putem spune, o localitate a florilor, a viei şi o localitate care le are chiar pe toate cum s-ar zice – gaze, apă, canal, asfalt, economie, investitori, bulevard

Acum Primăria are în proiect sistematizarea tuturor străzilor şi amenajarea de trotuare, astfel încât Orleştiul să fie cea mai cochetă comună din Vâlcea.

“Ştiu ce muncă înseamnă asta. Pare puţin dar a te ocupa de fiecare arteră, de a face trotuare, bănci, iluminat, arbuşti este un efort financiar. Dar aşa cum le-am făcut pe toate până acum, un efort în plus ce mai contează”, spune Constantin Cârstina, edilul orleştean.

Astfel, comuna atestată de Mircea Vodă, începe să fie una din cele mai atractive din judeţ, având o pondere din ce în ce mai mare a celor care se mută aici.

Un ajutor a primit şi din partea Consiliului Judeţean care a demarat un program de asfaltare pe judeţeanul care leagă comuna de Scundu şi de DN 64.

“Avem promisiuni că ne vor sprijini în continuare, cel puţin în zonele pe care le modernizăm. Suntem mulţumiţi că preşedintele a fost receptiv la investiţiile noastre”, mai spune Cârstina.

Trebuie spus că în Orleşti nu există şomaj, numărul populaţiei a început să crească, există o zonă industrială şi se amenajează inclusiv o zonă agro-turistică, la Lacul lui Orlea, asta în afara turismului viticol, vector economic al zonei.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *