Se reabilitează drumul care trece prin Pădurea Şirineasa

Una din cel mai frumoase păduri din Vâlcea, pădurea Şirinesei va fi pusă în valoare, în urma unei ample lucrări de infrastructură care va lega localitatea din Valea Luncavăţului cu DN 67B. Me referim la drumul judeţean 677A care în luna mai va intra în execuţie.

„Acest drum trebuia să fie reabilitat. Este un drum folosit de toate cele 5 comune, un drum de tranzit şi de ce nu, un drum foarte frumos care tăie pădurea Şirineasa şi pune în valoare pitorescul zonei. Deja este una din cele mai căutate zone pentru case, pentru că panorama care se deschide spre Valea Luncavăţului este una deosebită. Cred că după Paşte vor începe lucrările”, spune primarul din Şirineasa, Ion Bebe Streinu.

SC Construcții SA Sibiu este firma care proiectează şi execută modernizarea drumului de 35 de kilometri cu 74,600 milioane de lei.

Beneficiarul este Consiliul Judeţean Vâlcea iar banii sunt veniți prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Drumul judeţean 677 A – Creţeni – Amărăşti – Glăvile – Pesceana – Şirineasa, km 0+000 – 35+020 va fi reabilitat și modernizat de societatea sibiană în 32 de luni, conform contractului.

Valoarea totală a contractului este de 74.602.860 lei (inclusiv TVA), din care: 494.522,35 lei (inclusiv TVA) pentru proiectare şi asistenţă tehnică şi 74.108.337,65 lei (inclusiv TVA) pentru execuţi.

Durata contractului este de 32 de luni, din care 2 luni sunt prevăzute pentru proiectare şi 30 de luni pentru execuţia lucrărilor.

În ultimii trei ani, imaginea comunei Şirineasa s-a îmbunătățit foarte mult, s-au asflatat drumuri care niciodată nu fuseseră modernizate, s-au realizat podețe şi accese spre gospodării şi terenuri agricole. A fost introdus internetul, s-a reabilitat și modernizat sediul primăriei, iluminat public modern, iar pentru acest an sunt în curs de desfășurare alte proiecte, respectiv : construcția unui pod peste Luncavăț care leagă satele Ciorăști și Valea Alunișului, extindere clădire la Școala gimnazială cu clasele I-VIII, corpul A, eficientizarea și modernizarea iluminatului public și reabilitarea și dotarea căminului cultural. S-a lucrat mult la infrastructura drumurilor asta inlcuzând şi poduri către sate care au fost multă vreme izolate, situate în zone extrem de frumoase care acum sunt puse în valoare.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *