Se pregăteşte scoaterea în afara legii a lui Arsenie Boca şi arestarea a 5 milioane de români?

Sunt foarte curios cum vor fi sancţionaţi sau chiar arestaţi cei peste 5 milioane de români care merg la Prislop la mormântul lui Arsenie Boca, care fiind preot în ani 50, se ştie că simpatiza cu mişcarea legionară. Sunt cuiros cum vor fi descinderile în biblioteci şi tinerii care au în mână o carte scrisă de Eliade vor fi reţinuţi şi duşi la interogatorii. Vorbim de Eliade, omul care se află în istoria universală filosofiei, fiind printre cei mai buni documentarişti în religiiile lumii.

Salutăm decizia Primăriei Timişoara de a nu schimba numele străzii Petre Ţuţea, chiar am fi idoţi pentru că omul a stat atâţia ani în puşcărie.

Ce vom face, vom rescrie istoria pentru că asta vor evreii? Adică în anii 50, printre acei luptători în munţi, peste 70% erau legionari. Şi apropo, mă evreilor, acei leginoari din munţi nu luptau pentru gardă şi căpitan, luptau împotriva unui sistem comunist pus în România de ai voştri, de paukeri, de teohari, de voiteci, de tismăneni, de walteri, maureri, brucani şi alţii.

Oare o lege care să condamne pe cei care au adus comunismul aici şi l-au pus în practică nu putem să avem? Ca-n ochi pentri ochi…

Ne întoarcem la legionarii din munţi. Ăia în nici un caz nu mai luptau pentru un regim totalitar, ci împotriva unui regim totalitar. Ăia săracii din munţi care credeau în snoavele Europei Libere cu venirea americanilor au murit sub gloanţele securităţii statului. Aşa că măi, evrei, voi doriţi o reacţie de gherilă?

Să ne îmbrăcăm, noi ăştia care am mai citit câte ceva în viaţa noastră, cu tricouri cu Eliade, Boca sau Cioran şi să protestăm în faţa institutului Elie Weisel? Ne duce mintea, nu, fără exagerări cu cruci şi căpitani, ci efectiv să aruncăm poate cu cărţi de Culianu şi Eliade pe post de arme. Nu ne distrgeţi literatura noastră şi nu ne opriţi pelerinajul la Prislop, nu ni-l ascundeţi pe Boca sau Anania. Da? Ştiu că aveţi o religie bazată pe dinte pentru dinte, dar noi avem una creştin ortodoxă care spune să ierţi că aşa a zis unul Iisus, pe care Caiafa şi Ana al vostru l-au trimis pe cruce.  Deci terminaţi cu prostiile voastre şi respectaţi-ne valorile.

În nici un caz nu facem cultul lui Sima sau Codreanu, nişte demenţi ca şi cei care au debitat legea asta a voastră, dar facem apel la respectul pentru cei care s-au luptat cu comuniştii voştri. Şi cam atât, dacă nu vreţi să vină vreo 6 milioane de români de la Prislop şi să-l pună pe Boca, drept bust în curtea institutului Elie Weisel!

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *