Scundu – „Drumul Trecătorii Subcarpatice” din comuna celor 400 de izvoare a intrat în reabilitare

Drumul trecătorii intră în reabilitare. Drumul care taie dealurile dintre râul Olt şi râul Pesceana, drum care uneşte Ţara Vinului cu Vâlcea Haiducilor, drum unde omul a construit cea mai frumoasă aşezare valahă, singura din ţară, unde curg peste 400 de izvoare….acest drum a intrat în reparaţii.

Scundu, localitatea aşezată în cea mai frumoase cărare printre dealuri, cu primăveri superbe, cu veri răcoraose, cu ape mii care ies din adâncuri pentru a ţine verde această oază de pământ, cu un cu soare ramificat printre case, cu un pârâu care a fost dar pentru oameni şi cu o administraţie care s-a gândit mereu la ce este mai util pentru fiecare locuitor. Acesta este Scundu.

O poveste a devenirii Vâlcii într-un crâmpei frumos de Românie, o za de aur adăugată între cele 89 de localităţi. Este locul unde mestecenii schimbă şoapte la gard cu paltinii din pădure, este locul unde via nobilă stă la graniţă cu stejarii, unde dealurile cuminţi ale Vâlcii se reazemă de Subcarpaţii Olteniei..

Edilul Dumitru Blejan, este cel s-a zbătut pentru ca această comună să dea înainte, să stabilizeze toate alunecările de teren, să aibă investitori, să aibă o infrastructură, un centru de bătrâni ultra modern, o mănăstire, agenţi econmomici şi agroturism. Însă toate eforturile sale se loveau de acest neajuns. Al drumului judeţean care se degrada în fiecare an şi ţine departe pe cei care, chiar dacă ar fi îndrăgit localitatea, ezitau să rămână…din cauza infrastructurii…

Semenele sunt bune. Printre sutele de izvoare, între dealurile cuminţi ale Vâlcii, drumul trecătorii a intrat în reabilitare

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *