Şcoala şi Dispensarul Medical din Scundu se află în proces de reabilitare

Localitatea Scundu este aceea care asigură trecerea dinspre lunca Oltului spre zona de mijloc a judeţului şi este situată pe un piemont plin cu izvoare. Este o comună liniştită, ferită în istorie de evenimente neplăcute, mai degrabă a fost loc de adăpost pentru românii din satele de jos.

De aceea avem azi una din cele mai legate localităţi vâlcene, cu sate care urcă în stânga şi în dreapta până sus, în păduri, cu biserici frumoase, cu ierni blânde şi veri răcoroase. Cu oameni calzi, primitori, oameni care fie aici, fie afară şi-au căutat un rost. La Scundu nu există şomaj, dar nu pentru că ar fi aici mari intreprinderi, ci pentru că forţa de muncă este angrenată la companii din Râmnicu Vâlcea, Băbeni şi Drăgăşani.

Toată lumea face ceva şi nu aşteaptă miracole. De aceea, demografia este stabilă, după un uriaş declin, în comună s-au întors mulţi dintre cei plecaţi şi au început renovarea caselor sau construcţia altora noi.

De aceea, Primăria a pus pe lista de priorităţi, sănătatea şi educaţie.  Sunt în curs de execuţie lucrări de reabilitare a Școalii Gimnaziale, o investiţie de 1,283,823 lei, precum şi reabilitarea şi modernizarea Dispensarului comunal, în valoare de 1,569,439.47 lei. Investițiile sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Primarul Dumitru Blejan spune că „sunt investiţii necesare şi utile pentru comuna Scundu. Sunt domenii care asigură dezvoltarea social-educaţională a comunității noastre. Interesul pentru educație este o preocupare majoră a statului, iar noi ca autoritate publică locală trebuie să asigurăm suportul necesar, pentru ca dascălii să transmită copiilor esența valorilor. Totodată, sănătatea este la fel de importantă, de aceea, unitățile sanitare tebuie modernizate, reabilitate și dotate cu aparatură medicală.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *