Şcoală, sală de sport şi apă în comuna Diculeşti sunt investiţiile aflate în derulare

Investiţiile în educaţie în comuna Diculeşti sunt prioritare. Din această toamnă, potrivit primarului Armand Cupăreanu, va demara și construcția sălii de sport.

Așadar, după finalizarea acestor două obiective, dotate corespunzãtor cu bazã materialã modernã, adaptatã noilor tendinţe şi cerinţe, elevii și cadrele didactice ale comunei Diculești se vor bucura de eficiență în demersul didactic.

“Pentru acest proiect, finantarea este acordata pentru investitii in educatie si  formare, inclusiv in formare profesionala, pentru dobandirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii, prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare, in conformitate cu apelul de proiecte dedicat invatamantului obligatoriu. Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea gradului de participare a populatiei scolare din invatamantul obligatoriu la un sistem educational performant, care sa asigure resursele umane necesare unei dezvoltari socio-economice durabile”, spune Armand Cupăreanu

Autoritățile locale lucrează şi la extinderea celor 16 km de rețea de alimentare cu apă, iar potrivit primarului mai sunt doar 3 km de executat. În prezent s-au făcut peste 700 de racorduri

” Acum avem în comună 28 de kilometri de rețea de apă curentă și se lucrează la extindere în toată comuna, iar canalizare doar 12 km. Vom face toate demersurile și pentru restul de canalizare, dar și pentru restul de drumuri pe care trebuie să le asfaltăm.”, a declarat Armand Cupăreanu.

Din acest considerent, autoritățile locale au mai depus un  proiect privind asfaltarea drumurilor în lungime de 7,8 km, proiect cu care s-ar termina de modernizat toate dumurile din  comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *