Școala gimnazială din Bunești va fi reabilitată prin PNRR (eficiență energetică)

Proiectul depus de Primăria comunei Bunești, prin P.N.R.R(Fonduri Europene)- Componența C10- Fondul Local- Runda 2 din 04.01.2023, a primit  ofinanțare în sumă de 2.428.029,23 lei.
Proiectul prevede lucrări de reabilitare a Școlii Gimnaziale Bunești, Vâlcea. Proiectul se deruleaza pe o perioada de 36 de luni

Obiectivul proiectului il reprezinta renovarea energetica moderata a Scolii Gimnaziale din localitate. PNRR Componenta 10 — Fondul Local, Investiția I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Rezultatele urmarite prin implementarea proiectului sunt urmatoarele:

  • Renovarea energetică moderată a Scolii din Gimnaziale din Comuna Bunești  contribuindu-se astfel, la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Renovarea va conduce la o reducere de cel puțin 30 % a emisiilor directe și indirecte de gaze cu efect de seră în comparație cu emisiile ex-ante. Pentru lucrările propuse vor fi prevăzute sisteme tehnice cu randament ridicat şi un nivel redus al emisiilor echivalent CO2.
  • Rezultate cu efect pozitiv asupra dezvoltării locale, îmbunătățindu-se viața cetatenilor din localitate.
  • Transformare durabilă rurală prin utilizarea soluțiilor verzi și digitale.

Sunt propuse lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor de iluminat în clădire, lucrări de instalare și modernizare a sistemelor de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, instalare de sisteme alternative de producere a energiei electrice prin utilizarea surselor regenerabile de energie

Prin această investiție se prognozează reducerea energiei finale pentru încălzire cu 76.7%, reducerea consumului de energie primară cu 47.1% și reducerea consumului de energie primară emisii de CO2 cu 41.3%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *