Şcoala din Suteşti a fost pregătită pentru a oferi siguranţă elevilor

Primaria Suteşti a amenajat şcoala gimnazială pentru condiţiile de educaţie, crând circuite precis delimitate pentru fluxurile elevilor, salile de clasa au fost reconfigurate si dotate corespunzator si au fost luate masuri speciale de igienizare si dezinfectie.

Încă de la intrarea în școală, a fost instalat un tunel de dezinfecție și a fost creat un circuit care să prevină și să împiedice aglomerarea. Pentru aceasta, copiii vor urma un traseu bine delimitat până la sălile de clasă și un alt traseu pentru ieșirea din unitatea de învățământ.

La intrare, elevii au la dispoziție covorașe cu dezinfectant și au fost întâmpinați de personal medical, care le-a luat temperatura și le-a oferit măști de protecție. Apoi, însoțiți de profesori, elevii se vor îndrepta spre sălile de clasă, care au fost reconfigurate.

Pentru respectarea măsurilor de distanțare socială, într-o clasă va fi permis accesul unui număr de maximum 10 elevi. Între bănci a fost asigurată o distanță de aproximativ 2 metri, iar pupitrele au fost dotate cu geamuri de plexiglas.

În perioada pregătirilor pentru examene, accesul elevilor se face decalat, la intervale de 15 minute între serii, iar activitățile nu vor dura mai mult de două ore. Primele serii de elevi intra în școală în intervalul 9-11, urmând o pauză de 2 ore, pentru aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puțin o oră și dezinfectarea cu substanțe biocide, după care accesul următoarelor serii va fi din nou permis în intervalul 13-15.

După terminarea cursurilor, unitatea de învățământ va fi din nou dezinfectată și igienizată pentru următoarea zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *