SCM Râmnicu Vâlcea, campioana turului la handbal feminin

SCM Rm. Vâlcea este oficial campioana turului Ligii Naţionale de handbal feminin, după ce a învins Gloria Bistriţa cu 28-23 într-un meci din etapa a 13-a, ultima a primei jumătăţi de sezon. Echipa lui Florentin Pera a încheiat pe locul 1 după ce a obţinut maximum de puncte. Vâlcea are un avans de trei puncte în faţa echipei CSM Bucureşti, după succesul cu 22-19 în meciul direct înregistrat în etapa a 5-a, chiar pe terenul campioanei en-titre.

Vâlcea s-a temut de partida cu Gloria Bistriţa, o echipă cu multă experienţă după componenţa lotului, starea de îngrijorare fiind alimentată în primele minute când formaţia ardeleană s-a desprins la 4-1 în primele 6 minute de joc. Antrenorul Florentin Pera a intervenit cu un time-out, iar la reluare lucrurile au început să se aşeze. Vâlcea a restabilit egalitatea destul de rapid, apoi gazdele au preluat şi iniţiativa, pe care nu au mai cedat-o până la final. SCM a câştigat cu 28-23 şi a menţinut avansul de o victorie în faţa CSM Bucureşti.

1. SCM Rm. Vâlcea – 36 puncte, 2. CSM Bucureşti – 33p, 3. Măgura Cisnădie – 20p, 4. Minaur – 19p, 5. HC Zalău – 17p, 6. Gloria Buzău – 17p, 7. Corona – 16p, 8. SCM Craiova – 15p, 9. Gloria Bistriţa – 10p, 10. CSM Slatina – 14p, 11. Dunărea Brăila – 8p, 12. U Cluj – 6p, 13. CSM Galaţi – 5p. Echipa CSM Roman s-a retras din campionat.

Corona Braşov şi Măgura Cisnădie au câte o partidă mai puţin disputată, după ce meciul direct din etapa a 12-a a fost amânat pentru 27 februarie. De asemenea, partida CSM Galaţi – SCM Craiova se va juca marţi, 22 ianuarie.

Returul va debuta chiar mâine cu partida CSM Bucureşti – HC Zalău, programată de la ora 17:30, în Sala Rapid. Echipele mai pot efectua transferuri pentru Liga Naţională până în 31 ianuarie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *