SCM Râmnicu Vâlcea, campioana turului la handbal feminin

SCM Rm. Vâlcea este oficial campioana turului Ligii Naţionale de handbal feminin, după ce a învins Gloria Bistriţa cu 28-23 într-un meci din etapa a 13-a, ultima a primei jumătăţi de sezon. Echipa lui Florentin Pera a încheiat pe locul 1 după ce a obţinut maximum de puncte. Vâlcea are un avans de trei puncte în faţa echipei CSM Bucureşti, după succesul cu 22-19 în meciul direct înregistrat în etapa a 5-a, chiar pe terenul campioanei en-titre.

Vâlcea s-a temut de partida cu Gloria Bistriţa, o echipă cu multă experienţă după componenţa lotului, starea de îngrijorare fiind alimentată în primele minute când formaţia ardeleană s-a desprins la 4-1 în primele 6 minute de joc. Antrenorul Florentin Pera a intervenit cu un time-out, iar la reluare lucrurile au început să se aşeze. Vâlcea a restabilit egalitatea destul de rapid, apoi gazdele au preluat şi iniţiativa, pe care nu au mai cedat-o până la final. SCM a câştigat cu 28-23 şi a menţinut avansul de o victorie în faţa CSM Bucureşti.

1. SCM Rm. Vâlcea – 36 puncte, 2. CSM Bucureşti – 33p, 3. Măgura Cisnădie – 20p, 4. Minaur – 19p, 5. HC Zalău – 17p, 6. Gloria Buzău – 17p, 7. Corona – 16p, 8. SCM Craiova – 15p, 9. Gloria Bistriţa – 10p, 10. CSM Slatina – 14p, 11. Dunărea Brăila – 8p, 12. U Cluj – 6p, 13. CSM Galaţi – 5p. Echipa CSM Roman s-a retras din campionat.

Corona Braşov şi Măgura Cisnădie au câte o partidă mai puţin disputată, după ce meciul direct din etapa a 12-a a fost amânat pentru 27 februarie. De asemenea, partida CSM Galaţi – SCM Craiova se va juca marţi, 22 ianuarie.

Returul va debuta chiar mâine cu partida CSM Bucureşti – HC Zalău, programată de la ora 17:30, în Sala Rapid. Echipele mai pot efectua transferuri pentru Liga Naţională până în 31 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *