SCM Râmnicu Vâlcea – campioana de toamnă la handbal feminin; Să sperăm la titlu?

SCM Rm. Vâlcea a trecut cu bine şi de al 9-lea val, reuşind să se impună cu 27-20 pe terenul echipei Măgura Cisnădie, chiar şi mai clar decât a arătat scorul final.

Vasileuskaya a fost principala marcatoare a echipei din Vâlcea, cu 7 goluri. În urma acestui rezultat, formaţia lui Florentin Pera termină anul 2018 pe locul 1, cu 3 puncte avans în faţa CSM Bucureşti. Iar cu două victorii grele afară, la Corona Braşov şi Măgura Cisnădie, Vâlcea a intrat bine de tot în lupta pentru titlu.

Deși au suferit multe eliminări, fetele noastre s-au descurcat de minune în defensivă și în situațiile de inferioritate. S-au detașat din start și nu au mai cedat inițiativa. Omul meciului a fost însă portarul Petra Blazek, austriaca exasperându-le pe ardelence cu paradele sale.

După 15-7 la pauză, Vâlcea s-a desprins la 21-9 în partea a doua. Pe final, Pera a schimbat echipa, dându-le șansă tuturor jucătoarelor să intre pe teren. De la 16-27 s-a ajuns la 20-27, scorul cu care s-a terminat întâlnirea.

E exact diferența de care Vâlcea are nevoie ca să elimine pe Ikast Herning în Cupa EHF. Prestația sibiencelor e îngrijorătoare însă în perspectiva disputei cu Zvezda Zvenigorod, Măgura având de recuperat un deficit de 5 goluri: 24-29.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *