Schitul Bradu din Băile Olăneşti, izolat de restul lumii, din august 2014

Un număr de 80 de familii, un schit monahal, pensiuni și case de vacanță din zona Tisa a stațiunii Băile Olănești sunt izolate, de un an și jumătate, drumul fiind distrus de inundațiile din vara anului 2014, iar singurul mijloc de transport care mai poate ajunge acolo este tractorul, informează Agerpres.

“De la ploile care au inundat Olăneștiul în august 2014, în Tisa nu se mai poate ajunge. Drumul care leagă această zonă de Băile Olănești a fost distrus în două locuri și când plouă, este dezastru. S-au făcut documentații, s-au făcut memorii și adrese atât autorităților județene, cât și celor centrale, și până acum nu s-a obţinut niciun rezultat. Acolo nu se ajunge decât cu tractorul, foarte greu atunci când plouă, în rest, cu nimic, doar pe jos. Este un schit de patrimoniu, sunt locuitori în vârstă, sunt pensiuni și case de vacanță, complet rupte de civilizație. Poate ne aude cineva”, a declarat primarul Sorin Vasilache pentru sursa citată.

Cartierul Tisa era considerat a fi una din destinațiile cele mai căutate din Băile Olănești de cei care doreau să investească în pensiuni sau case de vacanță, până anul trecut existând zeci de cereri pentru autorizații de construcție în zonă. Însă, din august anul trecut, zona a fost tot mai ocolită, tocmai din cauza lipsei căilor de acces corespunzătoare. (www.activenews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *