Schimbare la 180 de grade! Liviu Dragnea primul PSD-ist care laudă o multinaţională

Ei na, schimbare de discurs la liderul PSD, Liviu Dragnea, la doar 2 zile, după ce la televiziunea de partid, RTV, înfiera cu mânie proletară multinaţionalele.

De această dată Liviu Dragnea devine primul lider politic din anul 2017 care aplaudă o companie multinaţională şi foarte bine că o face, pentru că atacul concertat din ultimele 2 săptămâni ar putea prejudicia grav, economic, România.

Pentru că un puhoi de atacuri la multinaţionale din partea clasei politice şi cu atât mai mult a guvernanţilor îi punea în stand-by pe cei din afară care şi-ar fi dorit să dezvolte afaceri în România.

Şi mai e ceva, să nu uităm un lucru. În viitorii 2 ani, foarte multe corporaţii din Londra urmează să părăsească insula şi să vină în Europa, din cauza Brexitului. Berlinul şi Luxembrugul imediat au mirosit oportunitatea şi au sărit cu oferta. De ce nu ar vrea şi Bucureştiul să devină un loc unde corporaţiile să-şi deschidă head-office-uri. S-ar supăra cineva dacă Bucureştiul ar deveni noua Londră a Europei? Sunt convins că nu. Pentru că o dezvoltarea accelerată a capitalei noastre ar propoga o undă în toată regiunea şi ar beneficia poate de un salt economic chiar şi vecinul Teleorman.

De aceea, este cu atât mai important să se schimbe retorica clasei politice şi implicit a aparatului mediatic de partid, mai degrabă să devină una educativă şi nu una obsesiv compulsivă pe tema multinaţionalelor.

Pentru că o largă pătură a populaţiei habar nu are că sucul pe care îl bea, plasma la care se uită la RTV (sic), pasta de dinţi sau săpunul cu care se spală şi cumpărăturile pe care le fac sâmbăta la hypermarket sunt strict produse sau locaţii ale multinaţionalelor, fără de care viaţa de zi cu zi nu ar funcţiona la parametri.

Pentru această pătură mai puţin informată, multinaţionalele sunt probabil nişte “organizaţii paramilitare soroşiste, cuiburi de luptători anti-PSD” şi nu banalul decor capitalist al României din 2017.

Mă aştept acum, ca după Liviu Dragnea, potrivit cutumei de partid, liderii PSD să-şi schimbe cu totul retorica şi să devină cu adevărat patrioţi în sensul că “o corporaţie sau o multinaţională câştigată pentru România în detrimentul unei titrate Germanii sau Frante, înseamnă o victorie economică de care direct sau indirect beneficiază românul”

Liviu Dragnea: Felicitări! Un exemplu pentru toate multinaționalele care operează în #România!
Facilităților oferite de statul român investitorilor, Lidl le răspunde nu doar mărindu-și profiturile, ci prin creșteri salariale concomitent cu crearea a peste 500 de noi #locuridemuncă. Așa da!

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *