Schengenul aduce avioanele la Valcea: 200 milioane de euro pentru Aeroportul „Petrache Poenaru” din Râmnicu Vâlcea

În ședința de guvern de luni, au fost aprobati indicatorii tehnico economici pentru Aeroportul „Petrache Poenaru” din zona Barza-Budești, cu un singur terminal și o pistă de 2800 metri.

Totodată a fost semnat acordul prin care Consiliul Județean Vâlcea va primi în transe pe următorii 5 ani, suma de 200 milioane de euro pentru aceasta investiție prin PNRR. Contribuția Consiliului Județean este de 20 de milioane de euro, alocare care a fost votată vineri în ședința ordinara a CJ Vâlcea.

„De ce Râmnicu Vâlcea? Pentru ca în toată zona de sud a României nu avem decât la București și Craiova, aerogări. Cel din Tulcea întra tot azi în reabilitare și modernizare. Râmnicu Vâlcea va fi un hub regional de transport și era necesar acest aeroport. Mulți întreabă de ce aproape de Sibiu sau Craiova. Dar avem aerogari la Cluj, Oradea, Baia Mare și Satu Mare. Foarte apropiate ca judete. Sudul în schimb nu avea o astfel de concentrare pe transport aerian.. Se vede asta din păcate și în indicatorii economici. Am încredere în președintele Rădulescu ca va implementa acest proiect cu succes” a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Constantin Rădulescu a precizat ca în urma studiilor de fezabilitate că desi erau alese mai multe zone, Mihaesti și Budești, cea din urma localitate a avut prioritate.

Prima transa de 50 de milioane va veni în vara după ce vor fi scoase la licitație proiectul tehnic și execuția.

Aeroportul „Petrsche Poenaru” va avea un terminal pentru o capacitate de 800.000 de persoane pe an, o zonă de transport mărfuri, spațiu de parcare pentru trei aeronave și o pistă de 2 800 de metri.

Ulterior se va realiza o legătură directa cu Râmnicu Vâlcea și rutiera dar și una feroviară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *