Satul Ciunget (Mălaia) poate fi considerat satul de vacanţă Ciungetu

Satul Ciungetul din comuna Mălaia are toate şansele să devină un sat de vacanţă montan, a declarat primarul localităţii Sergiu Bogdan.
“Încă de la intersecţia cu DN7A, Valea Lotrului şi până la Uzina Electrică Ciungetu, acest sat de munte este deja în atenţia dezvoltatorilor în turism. Sunt până în prezent 10 pensiuni construite pe Valea Latoriţei, mai urmează şi altele. Primăria are în lucru asfaltarea străzii Rudăreasca pe o lungime de 3,2 km care ajunge spre Pietrele Albe şi Peştera Laptelui. Tot în Ciungetul se află şi o biserică de lemn de la începutul secolului al XIX-lea. Iar de aici se continuă drumul spre lacurile Petrimanu şi Galbenu pentru care am iniţiat demersuri la CJ Vâlcea pentru a fi asfaltate. Satul Ciungetu şi satul Săliştea devenind sate de vacanţă contribuie astfel la apropierea Mălaiei de statutul de staţiune agro-turistică”, a precizat edilul din Mălaia.

Nu doar satul de vacanţă Ciungetu este un obiectiv al autorităţilor locale, ci şi realizarea prin parteneriate public-privat a unor pârtii de schi pe culmile Zmeuret şi Fratoşteanu.
Mălaia este una din localităţile situate pe Valea Lotrului în care turismul s-a dezvoltat în ultimii zece ani, aici construindu-se nu mai puţin de 40 de pensiuni, iar în viitorul apropiat urmând a fi inaugurat cel mai mare hotel din zonă, pe malul Lacului Brădişor. (antenasatelor.ro)

One comment

  • Adrian Ilea

    De sambata voi fi la Voineasa si am sa vizitez aceste minunatii valcene. As vrea sa stiu daca drumul este cat de cat bun. Sa auzim numai de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *