Şapte izvoare medicale din staţiunea Băile Olăneşti sunt afectate de inundaţii

Grupul central izvoare din staţiunea Băile Olăneşti însemnând şapte izvoare medicale minerale nu va putea fi folosit în următoarele zile, deoarece acestea au fost inundate de o viitură care a afectat toată staţiunea Băile Olăneşti.

‘Viitura de pe râul Olăneşti care a acoperit azi tot centrul staţiunii a afectat şi aleea de cură balneară şi izvoarele medicale de la grupul central. Astfel izvoarele 8, 9, 10, 11, 12, 13 şi 14 au fost inundate, iar pe aleea de acces aluviunile aduse de ape depăşesc un metru. Va trebui să facem nu doar curăţenie, ci şi o examinare din punct de vedere medical al apelor care curg prin aceste izvoare’, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Olăneşti S.A., Liliana Uţă.

Staţiunea Băile Olăneşti a fost inundată marţi după-amiază de râul Olăneşti, care a ieşit din matcă şi a măturat toată zona centrală.

Acelaşi râu a inundat ulterior comunele Păuşeşti, Măglaşi şi Vlădeşti, în ultimul caz patru locuinţe aflate în marginea apei au fost complet rase de furia apelor.

Tot marţi mai multe obiective industriale de pe platforma Râureni, CET Govora, Oltchim şi Uzina Mecanică, au fost afectate de inundaţii, iar mai multe hale unde erau depozitate produse finite au fost inundate de apele curse de pe versanţii din zonă. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *