Săndulache: Dezvoltarea turismului în Boișoara depinde de reabilitarea Drumului Loviștei și de Autostrada Sibiu – Pitești

Considerată una dintre cele mai frumoasă comune din România, Boișoara are probleme însă de interconectare la nivel de transport, mai ales că șoseaua principală care taie localitatea, ”Drumul Loviștei” nu este încă reabilitată.

”Asta așteptăm, acesta ar fi stimulentul care ar aduce investitori în turism la noi în localitate. Drumul este fnanțat și va fi implementat de Consiliul Județean. Depindem foarte mult și de autostradă, ne aflăm la 12 km de șoseaua de mare vitează. Ne dăm seama că o localitate aflată la 2 ore de capitală pe autostradă are alt potențial și alte șanse de dezvoltare”, spune primarul Mihai Sandulache.

Boișoara se aseamănă prin dispunerea celor trei sate, prin aranjamentul frumos al ogrăzilor, al fânețelor, cu orice comuna din Țara Moților. Este așadar comuna cu cel mai izbitor aer transilvănean românesc, o așezare în care s-au încheiat în ultimii ani cele mai multe tranzacții de case și terenuri, raportat la numărul populației.

În acest an, în Gâujani va fi contruit un teren de sport, se vor reabilta drumurile locale, se va construi o sală de festivități, sediul administrativ va fi reabilitat cu fonduri europene.

Totodată va fi modernizat iluminatul public și vor finaliza lucrările la rețelele de apă și canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *