Sanatoriu modern din fonduri europene ridicat în localitatea Orleşti

Primăria Orleşti a semnat contractul de finanţare pentru realizarea celui mai modern sanatoriu pentru vârstnici, acesta urmând a fi realizat chiar în zona centrală a localităţii, în apropierea „Crucii Caraimanului”, cum este numit monumentul ridicat pe cea mai înaltă culme.

„Acest sanatoriu de odihna si tratament amplasat la frontiera viilor, într-o zonă foarte linistita, ferită de zgomotul si poluarea citadină, dispunand de 1000 mp utili, o curte desfăşurata pe 1000 mp amenajată peisagistic cu terasă tip restaurant, terasa deschisă cu sezlonguri si canapele, foisoare de lemn, mese si scaune, pavilion, săli de tratament, club, unde să fie oferită independenţa, sănătate şi siguranţa fiecărui rezident şi totodată un mod de viata care sa ii fereasca de grijile specifice vârstei”, spune primarul Constantin Cîrstina.

Sanatoriul din Orleşti va fi locul unde bătrânii primesc îngrijire şi se bucură de confortul dorit. Unde se va asigura îngrijirea persoanelor vârstnice sau în incapacitatea de a se îngriji singure şi se oferă supraveghere continuă şi asistenţă medicală specializată.  .

Un  frumos destin şi un poem adus viei nobile este localitatea din 2018 cea mai bună infrastructură din judeţ, spunem asta referindu-ne la toate străzile comunei. La Orleşti există apă, există canal, există un complex cultural realizat din fonduri proprii, avem trotuare, un iluminat modern, un centru civic urban, investii private atât în industrie cât şi în piscicultură,  edilul Constantin Cârstina spune că de acum înainte localitatea va trece la o nouă etapă, aceea de a compune pesiagistic farmecul sudului şi al viticulturii.

Intarea în Orleşti se face pe un bulevard care are pe mijloc un spaţiu verde unde ca o regină a acestei regiuni, tronează via nobilă.

Aşadar dacă ar fi să oferim un premiu pentru cea mai aranjată localitate rurală din Vâlcea, Orleştiul ar fi de departe desemnată cea mai cochetă aşezare a judeţului, unde nivelul de trai, bunăstarea localităţii, confortul localnicilor este unul care ar primi punctaj maxim.

Dacă am privi radiografic zona unde Orleştiul are geografia la picioare, este chiar punctul verde al axei Drăgăşaniului, locul unde via vorbeşte cu pădurea şi fiecare din cele două entităţi îşi împart civilizat şi armonios regatele. Via se aşterne ca o mare la Orleşti lângă continentul pădure. Iar printre vii se află casele, poate cele mai frumoase din această margine de Olt.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *