Samantha Fish, Eric Gales şi Bad Day vin deja la Festivalul de la Blues de la Brezoi din 2020

Nici nu s-a încheiat bine Festivalul din 2019, că deja primele 3 nume de mari artişti ai Blues-ului şi-au anunţat deja prezenţa la Festivalul din 2020.

Eric Gales s-a apucat de cântat la vârsta de 4 ani, iar la 16 ani a lansat primul album, The Eric Gales Band, alături de fratele său Eugene și bateristul Huwbert Crawford. În 1991, cititorii revistei Guitar World l-au desemnat Best New Talent.

Anul acesta, pe 8 februarie, Eric Gales și-a lansat noul album, intitulat The Bookends. Pe acest disc, care conține 11 piese, Eric Gales colaborează cu o serie de alți artiști, precum B. Slade – vocal pe melodiile Something’s Gotta Give si Pedal To The Metal, Doyle Bramhall II – pentru piesa Southpaw Serenade și Beth Hart – pentru melodia With A Little Help From My Friends.

Samantha este  muziciană de blues din Kansas City, Missouri. Ea a impresionat profesioniștii din industrie din adolescenţă, înainte de a-și avea primul succes de în top  Billboard la mijlocul anilor XX. Samantha a crescut într-o familie de muzicieni Tatăl ei cânta la chitară.. Tânăra Samantha iniţial a pornit ca baterist, dar a trecut la chitară la vârsta de 15 ani.

Festivalul de la Brezoi deja s-a consacrat ca unul dintre cele mai mari evenimente ale genului pe harta Europei de Est.

Festivalul de la Brezoi, despre care am menţionat luna trecută, născut modest şi frumos a venit la a treia ediţie să confirme că deja s-a făcut un salt uriaş calitativ în seria de evenimente naţionale, aici la Vâlcea. De fapt, Open Air Blues Festival s-a născut în 2017, direct matur.

„Brezoiul lumii” se spunea pe scenă, la un moment dat. Şi de ce nu, judecând după pleiada de artişti de peste oceane (SUA, Australia etc).

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *