Salvamontiştii au intervenit la releul din Rânca pentru a acorda ajutor unui bărbat cu probleme cardiace

Salvamontiştii gorjeni au intervenit sâmbătă noaptea pentru a acorda ajutor unui angajat de la releul de televiziune din zona Rânca, acestuia făcându-i-se rău la serviciu, a declarat duminică, pentru AGERPRES, şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.
În zona releului, zăpada este troienită şi depăşeşte în unele locuri un metru şi jumătate, salvamontiştii intervenind cu un atv şenilat pentru a-l putea transporta pe bărbat la ambulanţă, iar ulterior la Spitalul Orăşenesc Novaci.
„Am fost solicitaţi să aducem o persoană cu probleme cardiace de la releul de televiziune Cerbu, era exact în zona în care se manifesta viscolul cel mai tare, troienele erau de peste un metru şi jumătate şi am deplasat în zona ambulanţa Serviciului Salvamont şi un atv cu şenile. Cu atv-ul cu şenile am urcat până la releu, am coborât persoana cu probleme până la ambulanţa noastră şi de acolo ambulanţa a fost ajutată de o maşină de la drumuri. Am dus persoana accidentată până la Novaci şi apoi ambulanţa a revenit în Rânca. Bărbatul era angajat al releului, se ştia cu probleme cardiace, avea tratament, în mod normal ţinea totul sub control, dar a fost o problemă mai deosebită şi a trebuit să fie coborât de urgenţă la spital. Este în stare stabilă acum”, a precizat Sabin Cornoiu.
El a afirmat că DN 67 C a fost deschis pentru ca turiştii să poată coborî din staţiune.
„Viscolul s-a mai liniştit la Rânca, am ieşit de sub incidenţa codului portocaliu, acum ninge liniştit, s-a dat drumul la circulaţie şi sperăm ca cei 60 de centimetri de zăpadă să fie suficienţi astfel încât sezonul să fie cât mai lung. Am mai avut trei intervenţii în cursul zilei de sâmbătă, două au fost minore şi oamenii au rămas în Rânca. Unul singur a necesitat un control de specialitate şi a fost coborât la spital”, a mai spus şeful Salvamont Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *