Sală polivalentă, centru social, gaze naturale sunt investiții care vor fi implementate în Măciuca

Anul 2021 vine cu noi investitii în Măciuca, noi fonduri, în contextul în care administrația Mărcoianu așteaptă Planul Național de Redresare și Reziliență.
”Așteptăm noi axe de finanțare, vrem să fim fruntași la absorbția de fonduri europene, să avem aduse toate utilitățile aici, să stimulăm noi investitori să vină în comuna noastră. Având în vedere că anul 2020 a fost un an greu pentru toți, am decis împreună cu Consiliul Local Măciuca să menținem taxele și impozitele locale la nivelul anului trecut. Acestea vor fi indexate cu rata de inflației de 3,8% stabilită la nivel național și obligatorie conform Codului Fiscal. Cetățenii care vor achita impozitele până la data de 31 martie 2021 vor beneficia de bonificația de 10%”, spune primarul Mugurel Mărcoianu.
Ediliul spune că a fost finalizată documentația privind cei 38 kilometri de rețea de gaze naturale în comună, printr-un parteneriat cu localitățile învecinate.
O altp investiție demarată recent are loc la școala din satul Popești, imobil care nu mai funcționează și care are o suprafață de 1000 mp. Fosta școală este pretabilă pentru un  centru social.
Proiectul a fost prin Programul Operațional Regional (POR), în urmă cu patru ani, iar acum s-a obținut finanțarea.
”Vom reabilita, moderniza și dota corespunzător imobilul respectiv. Scopul înființării Centrului vizează ameliorarea stării psihologice a bătrânilor singuratici şi vulnerabili prin diverse activităţi distractive, creative, informative, culturale, precum și îmbunătăţirea calităţii vieţii prin asistență medical, dar și prevenirea instituţionalizării acestora”, spune Mărcoianu

Printre alte proiecte care urmează a fi implementate în localitate, se numără și construcția unei săli polivalente. Programul pilot implementat de către Compania Națională de Investiții (CNI), în urmă cu câtiva ani în urmă a fost extins în toată țara , iar acum, comuna Măciuca va avea unul similar.

Primaul Mărcoianu a declarat că ” investiția este finanțată de către CNI, iar luna trecută s-au depus ofertele. Sala de sport se va construi în curtea școlii, pe terenul de sport și va avea o capacitate de 102 locuri, cu vestiare, tribună, grupuri sanitare, spații tehnice, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *