Sală modernă de cinematograf la Păuşeşti Măglaşi

Unul dintre cele mai ample proiecte din Păuşeşti Măglaşi, realizat prinCompania Naţională de Investiţii, este Centrul Cultural al localităţii unde vor funcţiona un muzeu al comunei, o sală de fitness, de mişcare pentru tineret, o sală de film cu 200 de locuri care va fi dotată cu aparatură modernă şi biblioteca.

Măglaşii sunt un mic orăşel cu o mică industrie, cu multe case noi, cu drumuri care duc spre pădure, cu miros de fân cosit pe dealuri

Păuşeşti Măglaşi se întinde pe este pe axa care vine dinspre Stoeneşti, dinspre Râmnic şi de sub muntele Căpăţânii, o localitate unde este multă linişte, unde stelele sunt curbate pe cer şi unde oamenii au în ADN-ul lor sacrificiul celor care au vrut să aşeze aici, poezia vieţii lor, pentru că, într-un colţ al casei aveau icoana şi în alt colţ bulgărele de sare.

Anul 2019 este un nou punct de referinţă aici la Păuşeşti. Vor continua investiţiile în infrastructură şi se aşteaptă dezvoltarea agro-turismului pe drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, drum care începe aici şi se termină la Hurezi. În afara acestor investitii  se lucrează la reabilitarea Şcolii Valea Cheii, un proiect de 70.000 lei, reabilitarea interioară a Dispensarului medical, în valoare de 1.000.000 lei şi patru kilometri extindere reţeaua de apă, investiţie ce însumează 1.500.000 lei. Aceste trei proiecte sunt finanţate prin PNDL.

În afara acestor investitii publice se lucrează la un spital privat modern.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *