Sabin Cupăreanu: 5 societăţi lucrează în arendă majoritatea suprafeţei agricole a comunei Diculeşti

Comuna Diculeşti este o localitate cochetă din sudul judeţului Vâlcea, unde infrastructura este pusă la punct, având majoritatea drumurilor asfaltate, apă şi canal. Vorbim de o localitate unde domină curăţenia, unde gospodăriile sunt îngrijite şi care are o administraţie a cărei principală opţiune a fost să asigure premisele unei dezvoltări astfel încât tinerii plecaţi la muncă în străinătate să dorească să se întoarcă.

„Pentru comuna Diculeşti, anul 2015 a fost, din punct de vedere economic, foarte bun. La nivelul localităţii am reuşit să realizăm câteva obiective de mare importanţă.  Am implementat, pe mediu, programul cu apă şi canalizare, s-a reuşit şi anul trecut asfaltarea în localitate, terminând încă 15 km.  Am reuşit să finalizăm lucrarea de apă şi canalizare, urmând ca în luna aprilie să o dăm în exploatare pe o lungime de 10 km”, spune Sabin Cupăreanu, primarul din Diculeşti.

primar_diculestiÎn perspectivă, se are în vedere extinderea cu încă 10 km de apă şi canalizare şi finalizarea cu stratul 2 al celor 15 km de asfalt.

Suprafaţa agricolă din Diculeşti este de 2213 hectare, din care arabil 1352, păşuni 740, fâneaţă 90 hectare, viticultură etc.. 60% din cultura agricolă o reprezintă grâul, anul trecut fiind o producţie de 2000 de kg/hectar. 20% o reprezintă cultura porumbului, producţia fiind de 1050 la hectar din cauza secetei, 10% floarea soarelui.

Un număr de 5 societăţi agricole lucrează peste 660 de hectare, luate în arendă. 90% din titlurile de proprietate au fost emise, adică un număr de 1964. 295 de persoane beneficiază de aceste subvenţii.  Fermierii lucrează în particular 150 de hectare nearendat.

Pentru fotoliul de primar al acestei localităţi, printre cei înscrişi, avem pe cel mai tânăr candidat, fiind vorba de Armand Cupăreanu, fiul actualului primar.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *