Să rădem cu Băză şi Van, la Primăria Râmnicu Vâlcea

Recunosc, merg destul de rar la şedinţele de Consiliu Local la Râmnic, din mai multe motive, în mare parte, la acea oră sunt pe teren. Iar dacă nu merg, oricum există o majoritate confortabilă astfel încât nu avem mari surprize.

Dar, când merg, merg pentru Băzăvan. Constantin Băzăvan, un autentic Benny Hill, Mr Bean, un splendid Stan şi Bran într-unul singur. Este singurul consilier care vorbeşte fără să spună nimic. Din păcate, îl ajută complet în această secvenţă uniformă, lipsa totală de charismă.

Nu ştiu care îi este IQ-ul, de fapt nu asta este treaba mea. Dar morfologia lui politică este de-a dreptul marţiană. Omul este picat din lună, este tipic ultimului beduin al lumii politice din Uzbekistan, este fantastic.

Bate câmpii cu graţie, este fermecător prin fondul lexical “claustrofon” pe care îl foloseşte. Se râde despre, de, pe tema, pe seama lui Băzăvan dar omul are un “splendid attitude” de a nu face nimic în acest sens, ţinând cu orice chip să fie “Arlechinul Inconfundabil” al Consiliului Local de Râmnic.

Azi trecuse toată şedinţa iar Băzăvan părea că dezamăgeşte şi nu îşi face numărul. Eram trist şi nemulţumit pentru faptul că “Man of the Moon” a fost retras.

Dar..la punctul cu evenimentele din decembrie care urmau a fi aprobate, un spectacol de colinde îl frământă pe al nostru personaj de basm. Concertul folk de Colinde “Născut în decembrie”. Omul nostru izbucneşte cu patos ezoteric şi exclamă.

“Dar cine s-a născut domne’ în decembrie de îi organizăm concert în centru?”

În şocul audienţei, mucalitul Daniel Ionescu, purtătorul de vorbe al Primăriei,  îi răspunde ardeleneşte:

“Din câte ştiu eu, Iisus Hristos”

Nu ştiu dacă Benny Hill-ul nostru de Vâlcea a primit vreo scatoalcă de sus dar scena va rămâne memorabilă iar eu am plecat mulţumit, că un nou stand up comedy de Râmnic, mi-a aerisit nervurile.

de Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Bă Ză Vanga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *