S-a stabilit traseul lotului 5 (Vestem – Şelimbăr – Tălmaciu – Boiţa) din Autostrada Sibiu – Piteşti

CNAIR a transmis primarilor din Șelimbăr și Boița traseul pe unde va trece tronsonul de autostradă ce va face legătura între centura Sibiului și lotul Boița – Racovița.

Nemulțumiri există în Șelimbăr, unde traseul ar urma să treacă prin mijlocul parcului industrial și pe la marginea cartierului pentru tineret, dar și în zona Veștem, unde nu există în plan nicio ieșire. ”Traseul l-am primit doar săptămâna trecută de la firma reprezentantă a CNAIR. Va trece prin mijlocul parcului industrial, prin partea de jos a cartierului pentru tineret din Șelimbăr. Cel de la marginea pădurii. Probabil că vor fi expropriați”, a spus primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

Primarul admite că această lucrare trebuie realizată. ”Nu vreau să comentez, avem nevoie de autostrăzi. Traseul l-am cunoscut acum șase zile și am luat-o ca atare. (…) Nu ne-au cerut un punct de vedere. Conform legii exproprierii s-au identificat toți proprietarii de terenuri, au fost trimise tabelele anexă la proprietari. Ești pus n fața faptului împlinit. Cu siguranță nemulțumiri există și din partea celor care locuiesc în zona drumul Cisnădie i- drumul național, a parcului industrial pentru că sunt nemulțumiri din partea unor investitori care voiau să se dezvolte pe partea respectivă”, a mai spus primarul.

Traseul întreg al Autostrăzii Sibiu – Pitești, va avea aproximativ 123 km și va avea cel puţin şase tuneluri şi zece noduri rutiere. Cele mai lungi tuneluri vor fi la Poiana 1,7 km, Curtea de Argeş 1,3 km, Lazeret două tuneluri de 1,5 km şi Robeşti 900 m.

Autostrada A 1 Piteşti-Sibiu (cu termen estimat de finalizare 2021) necesită investiţii de aproximativ 1,6 miliarde de euro şi este finanţată din fonduri europene. (turnulsfatului.ro)

4 comments

 • Vasile Gogiu

  DEGEABA ! Daca aceasta autostrada nu vine si in sprijonul turismului ci doar al fabricii de turisme pitesti si bucurestenilor , inseamna ca nu am realizat prea mult , de ce spun asta ? Pentrul ca judetul Vilcea ( cel mai frumos judet din tara datorita statiunilor balneare si montane ) nu se bucura de aceasta autostrada , turistul trebuie sa vina aici tot pe vechile artere pline de restrictii de circulatie si aglomerate.

 • Damian Ovidiu

  O tara plina de carcotasi.In viziunea lor obtuza nu e bine ca se face o autostrada rapida….trebuia sa serpuiasca prin toate cotloanele. Cine se duce in statiune nu se grabeste….si drumu face parte din vacanta.

 • MINU

  Are multa dreptate d-l Gogiu , pacat ….

 • dinu

  Cred ca 20 -30 km nu sunt asa mare problema pt a ajunge la Calimanesti, sau vrei sa treaca autostrada prin hotel?Autostrada va reduce traficul pe vechile artere.Partea proasta e ca nu se lucreaza ,doar vise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *