Runcu sau teazurul natural pe care îl oferă localitatea de la est de Râmnicu Vâlcea

Runcu este tezaurul frumos din marginea Râmnicului. De departea ceai mai frumoasă comună din zona metropolitană, situată la una dintre cele mai înalte cote. Este dispusă, la altitudinea Capelei, dacă am reprezenta plastic. Și asta se traduce prin dorița a multor vâlceni își cumpără terenuri sau case în Runcu.
”Cine nu și-ar dori o casă pe Capela, nu, dacă e să păstrăm comparația altitudinii. Normal că Runcu oferă acea frunusețe a înălțimii, răcoarea verii, o localitate altfel. Nu înghesuită jos în oraș. Ci una care oferă spațiu, natură, priveliști frumoase spun eu. Runcu este o localitate căutată de orășeni, cei din Râmnicu și nu numai. Sunt bucureșteni, sunt doljeni care au venit aici. Sunt familii tinere care au ales să trăiască aici. să abandoneze viața de la bloc”, spune primarul Vasile Stoica.
Din păcate, spune el, bugetul fiind unul redus, este insuficient pentru toate proiectele pe care le-ar dori. Stoica spune că s-ar bucura dacă drumul județean care traversează comuna ar intra într-un proiect complet de reabilitare și doar de peticire.
”Ideal ar fi să ne unim cu Argeșul. Pe aici, spre Pitești sau Curtea de Argeș e mai puțin decât pe jos. De la noi până la viitoarea autostradă nu sunt nici 10 km. Multe ne-am dori să le realizăm dar bugetul este unul foarte limitat. Așteptăm proiecte guvernamentale sau poate chiar și europene dacă ghidurile vor fi mai puțin restrictive”, mai adaugă Stoica.
În localitate s-au mutat în ultimii ani peste 100 de familii și numărul acestor crește. Sunt în jur de 300 de terenuri luate de străinași și categoric direcția este spre dezvoltarea comunei care are premise naturale pentru o cerere crescută imobliară.
Obiective turistice in comuna Runcu: Biserica “Sfânta Paraschiva” sat Surpaţi, Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” sat Runcu, Biserica “Sfântul Nicolae” sat Valea Babei.
Comuna Runcu se află la 15 km de municipiul Râmnicu Vâlcea, la interferenţa dintre judeţele Vâlcea şi Argeş. Vecinii comunei la sud sunt comuna Goleşti(Vâlcea), municipiul Râmnicu Vâlcea, la est Cepari (judeţul Argeş) şi Tigveni (judeţul Argeş), la nord comuna Berislăveşti, iar la vest comuna Dăeşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *