Runcu o localitate intrată deja pe lista celor care vor să fugă de oraș

Viața la țară este un deziderat care prinde contur din ce în ce mai mult printre orășeni. Dacă până acum vreo 10 ani, lumea din mediul rural migra spre oraș, pentru avantajele vieții urbane, raportul s-a inversat, odată cu cristalizarea unei clase sociale medii care are un venit decent și care renunță la urban pentru confortul și oferta generaoasă a cadrului natural, oferit de rural.

”Există o transformare mentală și socială a populației din mediul urban, cu precădere a segemntului așezat, l-aș numit, după 40 de ani, familiști, care aleg să-și crească copiii, să vină după job, într-un mediul relaxant, să aibă o casă, cu curte, în cadrul natural. Ceea ce un oraș mare nu oferă. Adică este un segment care nu mai optează pentru traiul la bloc, în comun, cu aglomerația specifică orașului, lipsa de spațiu verde, agitația și preferă o casă în apropiere, unde să aibă relaxare, lipsa de stres, aer și intimitatea căminului. Acesta este segmentul celor care aleg Runcu”, spune primarul Vasile Stoica.

De altfel, dintre toate comunele limitrofe Râmnicului, Runcu devine cea mai căutată pe acest palier, al rezidențialului, dată fiind oferta cadrului natural, extrem de generoasă, spre deosebire de celelalte localități din arealul metropolitan.

În acest sen, primarul Stoica insistă pe lângă Consiliul Județean Vâlcea să intreprind demersuri sau proeicte care să includă drumul județean, reaparțiile anuale, nefiind o soluție de viitor.

”Foarte mulți localnici sau nou veniti ne roagă să facem un astfel de lobby pe lângă autorități. Pentru că timpul de deplasare spre locul de muncă, din cauza drumului este destul de mare, altele ar fi condițiile dacă drumul ar fi unul modernizat”, conchide Stoica.

Comuna Runcu este situată la 15 km de Râmnicu Vâlcea, însă sus, la altitudine care permite o panoramă deosebită asupra orașului și a munților din județ. Este comuna care se află în mijlocul unei păduri la graniță cu județul Argeșul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *