Runcu devine din zi în zi o localitate atractivă pentru cei care vor să-şi ridice o casă de vacanţă

Dintre toate comunele aflate în arealul periurban al Râmnicului, comuna Runcu este cea mai frumoasă. Din punct de vedere geografic, localitatea este dispusă pe un etaj, un platou al dealurilor de est, o comună la care din orice punct ai dori să ajungi se traversează o pădure.

Comuna din păduri sau Râmnicul de Sus, comuna înregistrează cele mai mai ample investiţii din ultimii ani, toate drumurile care sunt în administrarea primăriei au fost reabilitate, cele mai multe asfaltate, astfel încât satele să fie o ofertă tentantă pentru cei care doresc să se mute aici. De atfel, judecând după registrul agricol, numărul celor care au aici terenuri sau şi-au cumpărat proprietăţi este unul care creşte an de an, comuna având perspective de a deveni o zonă imobiliară de excelenţă.

“Am reuşit să finalizăm asfaltarea celor 8 drumuri de care am vobit în trei sate. Am reuşit pietruirea altora. Suntem foarte aproape de Râmnicu Vâlcea, de fapt oraşul se vede de aici, ca dintr-un balcon, lumea care soseşte în Râmnic spune că este cea mai frumoasă panoramă a municipiului pe care o văd. Mulţi deja cumpără terenuri şi ne întreabă cum stăm la nivel de infrastructură. Ce ţine de noi, facem eforturi pentru a pune la punct”, spune primarul Vasile Stoica.

Potrivit acestuia, mulţi runceni revin acasă şi îşi amenajează vechile locuinţe. În ultimi ani, mulţi bucureşteni şi argeşeni au cumpărat aici case.

“Suntem deficitari la drumuri judeţene. Aici aşteptăm promisiunea Consiliului Judeaţean şi în special a RAJDP, promisiune prin care s-au angajat că vor reabilita drumul judeţeena din localitate, pentru început 2 km”, mai spune edilul.

Comuna Runcu se află la 15 km de Râmnicu Vâlcea şi dacă s-ar realiza porţiunea de 3 km care duce spre graniţa judeţului, pe aici ar funcţiona, rutier, o nouă legătură cu Argeşul, scurtându-se mult distanţa dintre municipiul Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *