Runcu, de departe, cea mai frumoasă comună din zona metropolitană a Râmnicului

Vechiul Râmnic sau Râmnicu de sus(cum mai este definită în istorie Runcu) este una din localităţile periurbane, mai puţin cunoscută dar, de departe cea mai frumoasă comună din zona metropolitană.

O localitate urcată la peste 600 de metri altitudine pe dealurile care despart Vâlcea de Argeş, o punte între Râmnicu Vâlcea şi Muntenia începe anul 2019 cu dorinţa de a deveni poate una din destinaţiile cele mai căutate de cei care vor să fugă de urban.

Şi de altfel aşa se petrece de ceva ani. Din Bucureşti, din Dolj, din Olt au apărut nou proprietari şi localitatea este una din cele 14 comune vâlcene care creşte demografic. Deşi are sub 1000 de locuitori, Runcu te trimite parcă cu gândul la satele din Alba, răsfirate pe culmi şi care priveşte munţii din toate punctele cardinale.

„Un an mulţumitor , am reuşit să mergem cu drumul principal până spre marginea argeşană a localităţii. S-au pietruit drumurile Livezi, Școlii, Proțapul. Si avem piatră depozitată pentru continuarea reabilitării drumurilor. Sperăm să se aprobe proiectul pentru asfaltarea în satul Gropeni şi strada Bisericii. Mai avem cum am spus, de asemenea, de asfaltat până la limita cu județul Argeș, încă 3 km. Da, este o localitate căutată pentru cadrul natural în care este aşezată”, spune primarul Vasile Stoica.

Runcu este localitatea fotograf a Râmnicului. Pentru cine nu ştie, 20 de minute durează drumul din oraş, până sus, la intrarea în această frumoasă comună iar panorama Râmnicului este cu adevărat unică.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *