Runcu aşteaptă investitori în turism pentru a amenjarea unui complex de agrement la intrarea în localitate

La nici 10 km de Râmnicu Vâlcea, se află pe culmea unui deal, luminată noaptea ca o constelaţie…, comuna Runcu, fostul Râmnic de sus.  Este un loc aflat aproape cer, o lojă locuită, de unde Oltul, oraşul şi toate dealurile de vest, plus Munţii Căpăţânii, închid decorul atât de ireal care apare, atât de aproape de noi.

Cum treci pădurile de fag, din toate părţile, un ghid de pe cer te scoate pe o mare de dealuri, unde se întind vârfurile moi, îmbrăcate în mirese, acum la final de martie, ale unei comune, cum rar poţi găsi, oricât ai cutreiera prin acest tărâm.

Sus, pe ultima ramură de est a unui deal care vine dinspre Muntenia vecină, ne-a fost oferit în dar acest frumos castel al naturii – Runcu, un punct de observaţie, loc de refugiu, poem de amurg, taină a vâlcenilor, pastel de primăvară.

Primăria Comunei Runcu şi-ar dori dezvoltarea turistică sau pe modelul unui complex de campare sau picnic la intrarea în localitate. Oricum este zona pe care râmnicenii o preferă vara pentru ieşit la irabă verde.

Un uriaş islaz care se întinde de o parte şi de alta a drumului judeţean, de cum ieşi din pădure, oferă drumeţului o panoramă fascinantă a munţilor, a Oltului a Râmnicului. De aceea zeci de vâlceni pot fi văzuţi în execursii, cu bicicletele, la picnic, aici la Runcu.

Zona ar putea fi amenajată oficial pentru astfel de loisir, important este să existe doritori care să amenajeze acest perimetru cu foisoare, cu locuri de campare, cu spaţii de alimentanţie publică. Pentru că din toate comunele aflate în vecinătatea Râmnicului, Runcu este geografic cea mai frumos aplasată.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *