Roxana Mânzatu (Ministrul Fondurilor Europene): Depozitul de gunoi de la Roeşti gata în 2023

Am revenit la Vâlcea pentru proiectul de gestionare deseuri cu finantare UE 32 milioane Euro & lucram in sistem de comandamente saptamanale cu toti factorii implicati ca sa recuperam maxim.

Am fixat, azi, si cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Salubrizare fiecare ce facem si in ce termen pentru ca investitia europeana in sistemul de deseuri sa fie finalizata pana in 2023 cu un sistem functional de salubrizare si de eliminare ecologica a deseurilor, inclusiv depozitul Roesti.

Spre exemplu, un pas aparent mic dar esential, in urmatoarea saptamana, de urgenta, ADI Salubrizare va actualiza statisticile cu deseurile colectate in fiecare localitate din judet, pe cantitati si categorii, in pregatirea licitatiei pentru delegarea serviciilor de salubritate.

Echipa mixta CJ Valcea – ADI Salubrizare, cu suportul AM POIM, lucreaza in paralel atat la actualizarea proiectarii pentru centrul de depozitare deseuri de la Roesti dar si pentru delegarea serviciilor de colectare, sortare, tratare deseuri pentru intreg judetul (cu o singura zona) cu depozitare tranzitorie la Feteni.

Am vizitat, scurt, si un santier POIM din Ocnele Mari, acolo unde se lucreaza la canalizare (introducerea canalului colector si la racorduri).

Lucrari in valoare de 4 milioane euro mai sunt de efectuat (si de ramburdat) in acest contract, termenul de receptionare a lucrarii fiind iunie 2020.

Ministerul Fondurilor Europene da tot sprijinul beneficiarului de fonduri UE, operatorul Apavil Valcea, dar si asocierii de constructori romani care, desi au trecut prin dificultati, se mobilizeaza sa incheie acest contract de lucrari dar se confrunta cu unele probleme legate de lichiditati.

Contractul de lucrari de la Ocnele Mari face parte din ultima etapa a proiectului fazat de apa / apa uzata finantat prin fonduri europene POIM pentru judetul Valcea.

Asa cum i-am spus si presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Radulescu, este si obiectivul Guvernului, co-finantator alaturi de Uniunea Europeana, sa incheiem cu bine si cat mai rapid aceste investitii, pentru a oferi cetatenilor serviciile de salubrizare respectiv canalizare necesare si pentru a absorbi banii europeni din POIM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *