Roşiile a devenit în anul 2019, un nod important rutier între Berbeşti, Bălceşti, Râmnic şi Drăgăşani

Anul 2019 a reprezentat pentru comuna Roşiile, dispunerea sa din punct de vedere rutier drept un nod major între punctele cardinale ale judeţului Vâlcea.

Astfel, prin reabilitarea mai multor drumuri spre Grădiştea şi Fârtăţeşti, Roşiile a ajuns să fie un nod rutier spre punctele cardinale ale judeţului.

„Acesta este un mare avantaj pentru comună, dacă ne gândim la mobilitatea forţei de muncă, a pieţei, pentru că este foarte important ca legăturile între zonele urbane să se desfăşoare în timp util. Urmează acum si ca drumurile existente să fie reabilitate, mă refer la cel spre Râmnic şi spre Bălceşti”, spune primarul Doru Diaconu.

Astfel prin asflatarea drumului prin Căţetu spre Fârtaţeşti, s-a scurtat drumul de legătură spre Drăgăşani iar prin asfaltarea drumului spre Grădiştea, este mult mai scurtă legătura spre judeţul Gorj.

Roşiile sunt deja un pol agro-economic, aici existând deja o industrie în plină dezvoltarea a cătinei.

Iar dacă în urmă cu doar câțiva ani, comuna Roșiile nu avea drumuri, apă sau canal, acum este ”luată la ochi” de investitori. Cum se explică? Simplu. Comuna Roșiile are acum rețele de alimentare cu apă și canalizare, pe o lungime de 11,3 km și 11,6 kilometri de canalizare.

Ultimul proiect întocmit de administrația locală fiind construirea unei săli de sport, cu o capacitate de 150 de locuri, în incinta școlii gimnaziale, pentru care autoritățile locale au deja acceptul Companiei Naționale de Investiții, urmând a fi depus.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *