Romulus Bulacu vede o involuţie a clasei politice din România dar spune că PNL a înţeles din timp mesajul

Într-un scurt interviu, senatorul liberal Romulus Bulacu a declarat pentru Râmnicu Vâlcea Week că, în ultimii ani corupţia şi incompetenţa au prăbuşit clasa politică românească şi încrederea electoratului în politicinei.

„Din păcate, clasa politică a avut o perioadă de evoluţie, după anii 90, până la un anumit punct. Şi cred că în ultimii 3, 4 ani s-a degradat foarte mult. Şi nu doar pe palierul corupţiei dar cu precădere în zona incompetenţei. Asta a însemnat că partidele politice care ar fi trebuit să se reformeze, să aducă în partide competenţi, din păcate au adus în zona guvernamentală, în zona unde se iau decizii importante pentru ţară, oameni neperformanţi, oameni nepregătiţi pentru domeniile lor şi părerea mea este că astăzi ne aflăm în situaţia în care guvernul care este acum demis nu avea calitatea morală să ducă România acolo unde îi este locul sau unde vrem să ne fie locul.

Noi suntem la coada Europei, din păcate şi din acest motiv. Sunt ţări care au reuşit să iasă din acel complex din autivictimizarea „că suntem ţări de mâna a treia din Est, că nu suntem primiţi în Schengen că suntem din alte zone, că oculta mondială şi alte năzdrăvănii”, Croaţia intră la 6 ani după aderare în spaţiul Schengen iar Bulgaria scapă de MCV, chiar dacă la un moment dat era în spatele nostru. Ne întrebăm de ce? Simplu pentru că aceia care trebuia să ia decizii, au luat decizii proaste.

Părerea mea este şi am spus-o de nenumărate ori, partidele politice care nu se refomează, care nu fac un upgrade funcţie de timp, de electorat, de prezent, de exigenţele acestuia şi să caute să găsească în interiorul lor profesionişti sau să aducă profesionişti care să fie la butoane, la decizii, România nu va evolua şi nu va urca într-o nouă fază. De aceea partidele noi au o anumită trecere la electorat, pentru că omul se gândeşte că „poate aceştia or fi mai buni”. Din păcate, de foarte multe ori s-au văzut cazuri în care aceste partide au fost doar nişte aventuri. Pentru că aceste partide nu trec prin nişte faze care să le consolideze sau să le maturizeze.

PNL-ul are şansa acum, deşi a făcut greşeli în politică, dar am realizat că trebuie să ne reformăm, să aducem oameni noi, oameni performanţi. Liderul PNL, domnul Orban a înţeles acest fenomen şi a adus oameni noi, oameni şi cu imagine dar şi performanţi, în domeniile lor şi, se va vedea în guvernul liberal că vor fi oameni mult mai pregătiţi decât cei promovaţi de Liviu Dragnea. Exclus Andruşti, Cuci, Budăi..”, spune Bulacu

Cu privire la electorat acesta spune că s-a îndepărtat de clasa politică şi din cauza lipsei de ideologii exprimate a partidelor politice.

„Electoratul a fost entuziast în primă fază, după care după eşecurile, rateurile clasei politice, a fost dezamăgit. În timp, partidele mari şi-au consolidat un anumit tip de electorat, s-au jucat între ele din păcate doar cu electoratul lor, ignorând jumătate din electoratul românesc nemulţumit de clasa politică. A apărut în ultima perioadă şi un curent de nouatate, progresist, sperăm însă să nu fie doar vorbă în vânt. Din păcate în prezent nu se mai discută despre ideologie, partidele nu încearcă să se consolideze pe principii, pe principii economice, sociale referitor la familie, proprietate, religie cele care caracterizau dreapta sau relaţii cu stanga”, a completat senatorul vâlcean binomul clasa politică – electorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *