Romsilva a mobilizat duminică peste 100 de angajaţi să ajute la stingerea incendiului de la Brezoi

Directorul Regiei Naţionale a Pădurilor, George Mihăilescu, a mobilizat duminică peste 100 de silvicultori să ajute la stingerea incendiului uriaş care durează de o săptămână pe Valea Oltului, în zona oraşului Brezoi.

“Când am venit aseară de la Baia Mare mi se rupea sufletul. Când am văzut incendiul am zis că trebuie neapărat oprit, cu orice preţ. Aseară am luat legătura cu Romsilva Vâlcea şi deşi e duminică, am zis că trebuie să intervenim şi noi. Spre bucuria mea, 100 de oameni s-au oferit să ajute. Băieţii sunt acolo de azi noapte şi se luptă cu focul”, spune Mihăilescu.

În judeţul Vâlcea, un incendiu de vegetaţie afectează circulaţia pe Drumul Naţional 7, în zona localităţii Brezoi, traficul desfăşurându-se pe un singur fir.  

În cursul zilei de luni, atunci când a izbucnit incendiul, acesta se manifesta pe un hectar, iar în momentul de faţă suprafaţa de fond forestier afectată depăşeşe 26 de hectare.

Este a 7 zi în care pompierii vâlceni, reprezentanţi ai ocoalelor silvice din zonă, dar şi alte persoane care s-au alăturat acestei acţiuni, au parcurs pe jos distanţe considerabile, pentru a lichida acest incendiu, care,  la căderea serii, s-a apropiat destul de mult de Valea Oltului. În sprijinul lor, s-a alăturat  şi un elicopter al inspectoratului general al Aviaţiei din cadrul MAI,

Din păcate, pompierii vâlceni s-au mai confruntat şi săptămâna trecută cu un incendiu de o amploare asemănătoare, în pădurea din zona Malaia, foarte aproape de Brezoi. Şi acolo au fost afectate 28 de hectare, a fost nevoie de 10 zile pentru lichidare incendiului. În momentul de faţă există un dosar penal pentru faptă şi se caută vinovaţii. Autorităţile judeţului Vâlcea susţin că focul a fost pus intenţionat, ceea ce se crede a se fi petrecut şi în cazul incendiului din zona Brezoi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *