Romeo Rădulescu: Trebuie legate rutier între ele staţiunile vâlcene

Am propus în dezbaterile pentru strategia de dezvoltare a judeţului de la Consiliul Judeţean  mai multe iniţiative în care cred cu tărie. Am convingerea că sunt soluţii viabile care pot resuscita economia vâlceană.

În toate zonele judeţului sunt necesare depozite pentru cereale, legume sau fructe. Oamenii îşi pot apoi valorifica aceste resurse atunci când doresc, nu imediat cum recoltează, unde de regulă sunt păcăliţi de comercianţii care le oferă un preţ nejustificat de mic.

O nouă propunere de dezvoltare a judeţului este crearea unor autogări multifuncţionale şi a unei linii de autobuz care să faciliteze accesul populaţiei la zonele cu potenţial turistic mare precum pârtia de schi de la Vidra, Călimăneşti, Olăneşti, Govora etc.

Sub nicio formă nu trebuie neglijat de către autorităţi impactul construcţiei autostrăzii Piteşti-Sibiu asupra locurilor de muncă de pe Valea Oltului. Este foarte probabil să se închidă multe hoteluri şi restaurante pe această rută, după ce autostrada Piteşti-Sibiu se va finaliza. De aceea cred că trebuie creată infrastructura necesară pentru dezvoltarea unor afaceri pe noua rută, pentru a suplini o eventuală pierdere de locuri  de muncă de pe Valea Oltului. Este mai mult decât concludent exemplul de pe autostrada Sibiu-Sebeş unde tot ce era pe drumul vechi s-a închis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *