România va fi condusă de guvern minoritar PNL cu sprijin PSD în parlament până în primvara lui 2024

Zarurile au fost aruncate. Niciodată președintele PNL, Florin Cîțu nu va permite să ocupe altcineva fotoliul de premier, pentru că puterea nu se împarte, nu? Chiar și un tolomac cum este Vâlceanu, niciodată nu se știe cum i s-ar urca la cap. Iar cât timp Iohannis este la Cotroceni, nu se va renunța la Cîțu. Prea multă energie și prea mult s-a investit în acest premier ca să se renunțe la el.

Așadar, în maxim 2 săptămâni, PNL va veni în parlament cu o garnitură de miniștri, condusă de Florin Vasile Cîțu, se prea poate chiar și niște mutre noi, ”independenți” politic și guvernul va trece cu o largă majoritate, adică voturile PNL și PSD.

Marcel Ciolacu nu vrea să guverneze și în cele din urmă nu are cu cine face o majoritate, USR a declarat că nu fac alianță cu social-democrații, ei având două opțiuni, fie PNL, fie opoziție. PNL nu îi mai dorește și atunci, singura variantă posibilă este așa cum am specificat PNL – (PSD). PSD nu va dori să intre în față, adică nici să culeagă injuriile dar va câuta să să profite din umbră de programele naționale.

În aceste zile, deja creierele celor două partide negociază strategia pentru următorii doi ani jumătate, pentru a împărți financiar țara, având în vedere că din cei 3500 de primari, cele două partide dețin 3000 și conduc paritar aproape, consiliile județene.

Va fi bună sau nu această guvernare?

Nu știm,  cert este însă că vorbim de o majoritate consistentă de peste 60% dacă adaugăm și UDMR în ecuație. Va exista o opoziție palidă, formată din extremiștii de la AUR și idealiștii de la USR, partide care nu vor putea emite mari pretenții în 2024. An, în care nici pandemia nu va mai exista ca să dea un avânt AUR-ului lui Șoșoacă. Și probabil nici justiția nu va exista în planul discuțiilor guvernamentale ca să avem parte de un crescendo al USR. Opoziția bazată pe principii la românul elector nu ține.

Probabil că în primăvara lui 2024, această alianță se va destrămă, dar nu vor exista moțiuni, PSD are nevoie de PNL la guvernare pentru a câștiga toate cele 4 alegeri care urmează și, în varianta în care nu va avea o majoritate după generale, cu cine credeți că va face guvern în legislativul următor? Cu un PNL de 18-20%. Adică serviciu contra serviciu.

În acest sens și Europa va fi mulțumită, țara este stabilă politic.

Așadar, cazul este închis, criza se va încheia în maxim 2 săptămâni, cu guvernul Cîțu2, susținut de PSD.

One comment

  • Se pare că alianța USL revine. Nu am apartenență politică dar se pare că războiul asta PNL-PSD este doar de culise. 4 ani la putere PSD, 4 ani PNL samd. Important acum este totuși să avem guvernare pentru că și așa este o periadă destul de grea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *