România ocupă locul 2 în UE ca număr de ovine şi este al 5-lea producător zootehnic din uniune

LOCUL DOI ÎN UE. Anul trecut, în 2019, în România a fost înregistrat un efectiv de 10 milioane de ovine, ceea ce a dus țara noastră pe locul doi în Uniunea Europeană în clasamentul celor mai mari crescători de oi, susțin datele publicate miercuri,23 septembrie 2020, de Eurostat.

România deține 16% din populația totală de ovine a țărilor membre UE, fiind urmată în clasament de Irlanda, cu 8,4 milioane de capete, Franța, cu 7,1 milioane și Croația, cu 7 milioane de capete.

Pe primul loc se află Spania, cu 17 milioane de ovine. Un alt producător mare din Europa este Marea Britanie, care deținea în 2019 un efectiv de 22 de milioane de capete de ovine.

România este totodată al cincilea producător ca mărime, în rândul statelor membre, în funcție de efectivele de porci, ovine, bovine și caprine.

Lider de clasament este Spania, cu peste 55 de milioane de capete de animale, urmată de Germania și Franța, ambele cu un efectiv de circa 40 de milioane de capete.

În 2019, în Uniunea Europeană existau 143 de milioane de porci, 77 de milioane de bovine, 62 de milioane de oi și 12 milioane de capre.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *