Robert Schell: Orașul Brezoi s-a dezvoltat pe baza fondurilor europene

Trecerea din zona cea mai săracă a Vâlcii, Brezoiul fiind în urmă cu 10 ani, polul sărăciei, spre atestatul de stațiune turistică, în prezent, se datorează, potrivit primarului Robert Schell, atragerii de fonduri europene.

”Aveam de a face cu un paradox, zona de nord, o zonă montană care prin sine ar fi trebuit să fie dezvoltată, la Vâlcea era trecută în clasamentul sărăciei, al lipsei de infrastructură, confruntată cu șomaj, depopulare, cu un grad mare de handicap față de restul județului chiar. Deși, potențialul era unul uriaș. A trebuit să ne așeazăm la planșetă și să spunem ce ne dorim, ce vrem de la oraș, de la zonă. Așa au apărut fondurile europene și tot ce s-a realizat aici, se bazează pe bani europeni”, spune Robert Schell.

Parcul, liceul, spitalul, pistele de bicicletă, autobuze electrice, falezele, bazin de înot, sunt proeicte europene pentru care primăria a semnat deja finanțarea și care vor schimba radical asepctul capitalei de nord, a Vâlcii.

Brezoiul se transformă și asta se vede simplu, pentru cine îl traversează, este un oraș, modern, cochet, unde apar case noi, centre rezidențiale, pensiuni, este deja un oraș al festivalurilor de muzică, vara, orașul se transformă într-o locație culturală de primă mână și se așteaptă deja Festivalul de Blues, ediția a 4-a.

”Umează în foarte scurt timp să obținem și statutul de stațiune turistică de interes local. Și acela va fi rodul muncii noastre”, conchide edilul din Brezoi.

În viitor orașul se va afla la nici 3 ore distanță de București, autostrada Sibiu-Piteti, urmând a trece la 7 km de Brezoi, prin nodul de la Cornetu. Asta va însemna o nouă etapă de dezvoltare în istoria orașul, administrația așteptându-se la noi investiții în turism și alte tipuri de afaceri la care se pretează zona.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *