„Roadele Toamnei”, o expoziţie culinară, realizată de elevii din Muereasca

O amplă expoziţie a elevilor din comuna Muereasca, sub genericul „Roadele toamnei” a avut loc săptămâna trecută, o expoziţie culinară, în care fiecare copil a adus de acasă un produs tradiţional specific zonei.

„Oamenii de aici sunt cunoscuţi prin aceste produse de toamnă. Combină tradiţia zonei cu multe elemente din Ardeal. Iar tradiţie se păstrează şi copiilor chiar le place. Tuturor cadrelor didactice de la Scoala Muereasca le adresez sincere felicitări pentru inițiativa pe care au avut-o, prezentând Roadele Toamnei Școlare 2019, roade ale muncii lor, ale copiilor și nu in ultimul rând ale părinților acestora. Felicitări și realizări pe mai departe!”, spune primarul Ion Ungureanu.

În ceea ce priveşte lucrările de infrastructură, edilul spune că au început asfaltările pe DC 171, proiect finanţat prin PNDL. Tot în această perioadă, se lucrează la drumul judeţean, drumul Athosului, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, implicându-se personal în această lucrare, finanţată prin PNDL

PUG-ul urmează a fi aprobat până la 1 decembrie, 40 de hectare de teren propice construcţiilor turistice intrând în intravilanul localităţii.

„Noi vom duce apa aici şi vom vorbi cu CEZ-ul să prelungească reţeaua electrică. Sunt mulţi investitori în turism care vor să dezvolte aici afaceri în domeniu”, spune Ungureanu.

Primăria urmează să achiziţioneze în perioada următoare un tractor dotat cu lamă, sărăriţă, tocator necesar intervenţiilor de deszăpezire şi reabilitării de drumuri.

Nu în ultimul rând, edilul spune că împreună cu Primăria din Băile Olăneşti trebuie identificate soluţii pentru amenajarea drumului de legătură, cei 3 km odată modernizaţi ar scurta cu cel puţin o jumătate de oră distanţa între cele două localităţi, evitându-se ocolul prin Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *