RVW a avut dreptate în cazul Faurecia sau cum se lăuda degeaba primarul Matei!

Râmnicu Vâlcea Week a avut dreptate din nou în cazul investiţiei Faurecia, investiţie cu care Georgel Matei se lăuda la începutul acestui an, când dădea certe 1.600 de locuri de muncă. Matei, însă, a anunţat acum câteva zile, ceea ce noi am spus-o în ianurie, că grupul francez nu va mai face în municipiu fabrica, pentru că… nu avem pământ.

În 23 ianuarie, Râmnicu Vâlcea Week scria „Cum se laudă Georgel cu un lucru probabil? Cred că avem cel mai caraghios primar din istoria acestui oraş de la Scorilo, Deceneu, Decebal şi Decilitru.

În conferinţa de presă de vineri, Georgel al lui Matei a Petrei, acest Oşlobanu curat din aminitirile lui Creangă s-a lăudat cu investiţia de la Faurecia. Mai că îţi venea să-l crezi ce frumos glăsuieşte. Deja plecam sătul de atâtea cuvinte abil meşteşugite Gata, aveam deja 1600 de locuri de muncă făcute, aveam o ditamai fabrica, mai că îmi venea să îl iau în braţe pe merceolog şi să spun, ăsta e omul!

Numai că, Matei care spune că s-a întâlnit cu francezii, ciudat că omul nu ştie o boabă de limbă străină, ne-a dat lovitura de graţie. La finalul conferinţei, spune manipulantul de marfă: „Sunt la nivel de tatonări, se caută locaţii, iar ultima decizie o va lua preşedintele companiei. Deocamdată, noi ne-am arătat disponibilitatea. Nu au fost multumiţi de nicio locaţie”. Stop joc.

Adică nimic. E ca şi cum Matei a văzut o femeie frumoasă într-o cârciuma care l-a salutat şi a doua zi, el la şpriţ le spune prietenilor că deja i-a şi tras-o. Luat însă la bani mărunţi, acesta în cele din urmă recunoaşte adevărul”.

 (https://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=11627)

Iată ce declară acum Georgel Matei, în luna aprilie, anul current:  “Se pare că, pe raza Râmnicului, nu va putea fi satisfăcută această dorinţă. Nu sunt disponibile nicăieri 10 hectare de teren. În aceste condiţii, Faurecia şi-a îndreptat atenţia către Budeşti, Dăeşti şi alte localităţi din jurul Râmnicului”

Păi, cum vine asta, domnu’ primar interimar cu atribuţii de viceprimar, în inuarie ai făcut o conferinţă de presă ca să vinzi blana ursului din pădure şi acum spui că ursul nu mai vine în pădure?

În fine, edilul Râmnicului dacă avea intenţia de a ajuta investitorul francez, putea foarte bine să ceară urgent registrul agricol cu cei care au suprafeţe de teren proprietate privată în Căzăneşti, Copăcelu, Râureni, Goranu, vedea unde ar putea ieşi 10 hectare. Apoi îi invita la primărie pe respectivii proprietari şi încerca să discute cu aceştia o formulă de concesiune sau chiar de vânzare către francezi a pământului, că e mai util să renunţe la porumb şi să sprijine această idée. Nu ştiu ce soluţie ar fi ieşit dar nimic nu este imposibil dacă vrei să aduci un investitor aici. Sau imediat îi suna pe edilii din Budeşti, Mihăeşti şi Dăeşti, adică pe Mirea, pe Bârzăgeanu sau Popolan şi îi invita la o discuţie cu investitorul francez pe tema terenului pe care îl doreau francezii.

Aşa că Faurecia nu pupă Râmnicul, şansa de a avea aici multinaţionale de producţie este din ce în ce mai mică, hai să iubim pe mai departe activele noastre de stat, garantul Republicii Socialiste Vâlcea, ultimul judeţ comunist din ţară.

P.S. La intarea în Mioveni, o fabrică uriaşă, pe care scrie Faurecia produce de ceva vreme echipamente auto…apropos.

Ion Gigi Fabuleişăn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *