Revoluţia medicală continuă la Vâlcea; 1 milion de euro aparatură nouă la radiologie

Vâlcea până acum aproape 2 ani era exemplu negativ. Circula chiar o snoavă că la Medicină, studenţilor slabi, li se spunea că dacă nu vor trece examenele cu note bune, vor ajunge medici la măcelăria de la Râmnic.

Lucrurile nu mai sunt aşa. Personalul medical este unul întinerit, operaţii pentru care vâlcenii mergeau de la Sibiu în sus, azi se fac bine la Râmnic şi cu aparatură performantă. Asta şi pentru că, interesul Consiliului Judeţean a fost ca logistica unităţii de al Râmnic să fie una modernă, chiar dacă pentru asta au fost alocate fonduri de milioane de euro, fonduri investite în sănătatea vâlcenilor.

De exemplu,  la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea au ajuns un ecograf Doppler, un monitor semne vitale şi un ventilator portabil, pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, iar pentru Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, opt monitoare funcţii vitale, două injectomate de înaltă performanţă şi două ventilatoare mecanice.

Noua aparatură a dotat Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă cu două echipamente standard pentru anestezie, un echipament performant tip I, pentru monitorizare cardiovasculară avansată şi două echipamente performante tip II, pentru monitorizare neurologică avansată.

Aşadar calitatea actului medical în cele două secţii ale SJU Vâlcea va creşte, iar personalul medical şi pacienţii vor beneficia de condiţii optime pentru investigaţii medicale şi tratament. Iar acest lucru nu poate decât să ne bucure, fiindcă ne dorim tot ce este mai bun, pentru Vâlcea şi vâlceni.

Asta după ce în luna martie Constantin Rădulescu şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Dan Ponoran, au participat la semnarea contractelor pentru achiziţionarea mai multor echipamente de imagistică medicală de ultimă generaţie, pentru mai multe spitale din ţară, adică a unui aparat RMN

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost dotat totodată cu 3 electrocautere de ultimă generaţie în valoare de aproximativ 120 mii lei.

Noile aparate au intrat în dotarea blocurile operatorii ale secţiilor Obstetrică Ginecologie, Ortopedie şi Chirurgie Generală. Cu ajutorul acestora, cele trei blocuri operatorii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi-au ridicat  standardul de dotare şi au renunţat la aparatele vechi, unele dintre ele fiind în uz de mai bine de 10 ani.

 Nu uităm aici nici recepţionarea a 9 paturi multifuncţionale care au utilat Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (Reanimare) a Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea.

Sau faptul că Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea (UPU)” a fost dotată cu un ecograf cardiovascular multifuncţional de ultimă generaţie, proiectat pentru imagistică, măsurare şi analiză cu ultrasunete a corpului uman, care pote fi folosit pentru mai multe aplicaţii clinice, precum şi cu două injectomate ce vor fi folosite în aplicarea, în condiţii de mare siguranţă, a terapiilor pentru nou-născuţi, copii şi adulţi.

Astăzi a venit rândul secţiei de radiologie, unde avem investitii de 1 milion de euro

„Astazi am verificat personal modul cum functioneaza noua aparatura de la radiologie!Este o investitie importanta in aparatura de ultima generatie! Pana la montarea acestor echipamente aici a fost facut act medical si cu aparatura din 1970! Le multumesc tuturor colegilor de la spital si Consiliul Judetean pentru ca impreuna reusim sa ne tinem de cuvant si sa facem fapte bune pentru spitalele valcene si pentru pacienti! Maine in sedinta de Consiliu Judetean Extraordinara vom mai aduce 90 miliarde lei vechi pentru spitalele valcene! Ne tinem de cuvant in logica binelui”

În cursul zilei de vineri se vor aloca în jur de 90 de miliarde de lei vechi mai multor unităţi sanitare din judeţul Vâlcea, printre care menţionăm municipiul Drăgăşani şi Brezoi, după cum anunţă, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *