Revelația Ucraina, ”contraofensivă sovietică din Ardeni” și finalul celui de-al Doilea Război Mondial

În acest an se încheie probabil cel de-al Doilea Război Mondial. Un război care nu s-a terminat nici în mai 1945 și nici în septembrie același an. Doar s-au schimbat pe rând taberele și s-au mutat tranșeele.

Generalul Patton și Churchill au fost cei care au vrut să meargă mai departe de Berlin dar efortul primei părți a războiului și dinamica URSS, care era pe val victorios, au amânat deznodământul pentru încă 70 de ani.

Debarcarea din Normandia a fost punctul de cotitură al secolului trecut, începutul sfârșitului marilor imperii bazate pe forță, autoritarism, drepturi ale omului. Rând pe rând, după 1944 au început să cadă toate imperiile mari ale răului, penultimul fiind Germania Nazistă. Unul singur mai rămăsese în picioare. URSS. Cel mai periculos, cel mai sălbatic, cel care era greu de învins, mai ales că se întinsese până la Berlin, tocmai din Kamceatka.

Și așa a început a doua parte a războiului mondial. Forțele democratice în tranșee, forțele sălbatice în tranșee. Cel mai lung război de uzură din istorie, pe care analiștii l-au botezat drept război rece. O pândă continuă între cele două sisteme, cele două armate, cele două entități – lumea democratică și lagărul sovietic.

Cu înfrângeri de ambele părți, în Vietnam, Laos, Cuba, statele africane dar și cu victorii de răsunet începând cu 1980. Atunci când aliații au forțat linia frontului din mijlocul Europei și au reușit în zece ani să o mute dincolo de Nistru. Un pas uriaș înapoi pentru Imperiul Râului cu peste 2000 de km, a liniei frontului. Cât mai aproape de granițele naturale ale acestui uriaș puroi de primitivism, de sălbăticie neagră.

În 2014 u  nou asalt al lumii libere a împins linia frontului dincolo de Nipru, eliberând o nouă bucată de pământ de sub talpa hidrei de la răsărit.

Dar în 2022, 24 februarie, URSS a început o ”cotraofensiva din Ardeni”, așa cum a făcut cu ultimul zvâc, Hitler, în iarna lui 45. URSS, visând la arma fatală și finală care să întoarcă linia frontului, înapoi la Berlin, a pornit un contraatac în 24 februarie. O contraofensivă disperată în speranța că în primă fază vor ajunge până la Prut.

Nu a fost să fie, Miracolul Ucraina a rezistat. Nu doar că a rezistat, a împins înapoi linia frontului dincolo de Nipru și acolo în prima linie face minuni. Pedestrimea ucraineană ține în acest moment un front în spate, de fapt ține în spate ca un zid toată civilizația europeană și sunt șanse mari de a termina Al Doilea Război Mondial, prin înfrângerea ultimului imperiu al răului.

Un conglomerat de triburi siberiene, transiberiene, slavo europene adunate într-un conglomerat nociv și toxic care azi poartă numele de Federația Rusă, pe vremuri URSS iar pe alte vremuri imperiu țarist. Un stat creat chiar artifcial printr-o supremație și o forță a slavului alb în fața mongoloidului siberian.

Contraofensiva din Ardeni a URSS-ului de această dată, se va încheia lamentabil, așa cum s-a terminat și cea a lui Hitler iar lumea europeană va respira ușurată, după 80 de ani de război mondial.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *