Reteaua de gaze naturale prioritară pentru comuna Roești

Cu 2.200 de locuitori, comuna Roești are venituri proprii de aproape 600 mii de lei (270 lei per capita) venituri care, spune primarul Gheorghe Drăghici  vor crește odată cu finalizarea Depozitului Ecologic, un proiect amplul, din fonduri europene care se află în faza execuție dar și odată cu introducerea rețelei de gaze naturale.

Pe lângă aceaste mari investiții care se vor realiza pe teritoriul comunei Roești, primarul Drăghici își propune ca în anul în curs, să finalizeze proiectele pe care le-a depus la Ministerul Dezvoltării dar și să demareze lucrările la rețeaua de gaze naturale

”Ne dorim să finalizăm racordarea la gaze, pe distanța de 32 de kilometri, din care 8 km sunt deja cu rețea, în urma acestei investiții beneficiind 1078 de gospodării. De asemenea, mai avem asfaltarea unor drumuri și extinderea canalizării. Prin PNRR a fost aprobată digitalizarea instituției, drone și camere video în număr de 36 care se adaugă celor 26 deja montate. Lucrăm la un parc fotovoltaic care să asigure costurile la energia electrică. Tot prin PNRR, școala gimnazială va fi dotată cu table inteligente, mobilier, laboratoare informatică ”, a adăugat edilul.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *